Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit jelent ez az idézet pontosan?

Mit jelent ez az idézet pontosan?

Figyelt kérdés
Gyűlöllek, mert gyűlölsz engem.. hasonlítunk voltaképpen, a különbség annyi, hogy engem éppen sosem köp szembe a tükörképem.

2012. máj. 24. 18:09
 1/5 tetris ***** válasza:

Ez nagyon faramuci módon van megfogalmazva. A mondat eleje még érthető is lenne. Gyűlöllek, mert gyűlölsz. Ez oké. De azt már nem értem, hogy miért gondolja azt, hogy a tükörképed téged szembeköp. De egyáltalán hogy is történhetne ez meg?

Akárki is írta, ez az idézet vagy nem pontos, vagy nagyon zavaros gondolatai vannak az illetőnek, aki megfogalmazta. Éppen ezért ne is törődj vele!

2012. máj. 24. 18:19
 2/5 Hanari7 válasza:
Ez a művészet, leheth zavaros, de mindennek van átvitt értelme. Hasonlítunk voltaképpen ( mert mindketten gyűlölünk ), sztem azt érti a mondat alatt, h csak azért gyűlöli a másikat, mert ő gyűlöli őt ( tehát az egyik képes lenne megbocsátani, de nem tud, mert a másik még mindig gyűlöli, ez az utolsó részt is megmagyarázhatja ). Én így értelmezem.
2012. máj. 25. 10:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Gyűlöllek, mert gyűlölsz, így olyanná válok mint te - ezért hasonlítunk...a különbség csak annyi, hogy én akkor is jobb ember vagyok mint te, nem értem el még a te szintedet, mert ha én tükörbe nézek, nem egy undorító, bunkó, gerinctelen embert látok.

A szembeköpés részhez: Azt szokták mondani, hogy az vagy amit a tükörben látsz (no meg amit megeszel :D) Ezért mondják azt, hogy nem mert tükörbe nézni, nem mer szembenézni önmagával. Tegyük fel megteszi, bele néz a tükörbe, vizslatja magát, saját tekintetét fürkészi....És mit lát? Nem jót. Dühös lesz (a tükörkép is ugye) és leköpi a tükröt (a tükörkép szintén). Így történhet meg, hogy a saját tükörképünk szembeköp. :)

Én így értelmezem a szöveget :)

2012. máj. 25. 15:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Saját magadat is megveted. (Utolsó hozzászólásból ez kimaradt) :)
2012. máj. 25. 21:27
 5/5 anonim válasza:
Én is kedvelem a Téveszmét!
2012. jún. 28. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!