Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » SEGÍTSÉG? Az idézet alapján?

SEGÍTSÉG? Az idézet alapján?

Figyelt kérdés

"...

mikor az ember kimászik a "más érzésem nincs, csak a fájdalom" nevű mocsárból, ami ugye a depresszió tekintélyes vidékét uralja, jönnek különböző iszonyat-"tájak", úgymint pl. síróvölgy, értéktelenség-őserdő, önvádlás-csúcs, stb., ami helyekre az ember még véletlenül sem menne önszántából nyaralni...ezeken a fagyos vidékeken ilyesmi gondolatok gyötrik az embert:

mit kezdjek az életemmel?

ami mindig csak teher volt?

hogyan birkózom meg MAGAMMAL?

az életemmel?

érdemes-e birkóznom?

minek vagyok? mi vagyok?egy nagy semmi...

egy nagy TEHER.

belefáradtam a harcba. a magam harcába. magammal való harcba, és hogy kelljek...

minek ez az egész?

kell-e?

kinek?

csak hogy elmondhassam: erős vagyok, megtettem ami tőlem tellett?!

ugyan!

nem vagyok erős. gyenge vagyok. nem vagyok alkalmas. mire nem? semmire. szeretném feladni.

FEL AKAROM ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!

nem váltam be.

nem váltam be gyereknek,

anyának,

társnak,

embernek.

élő embernek. halott voltam mindig.

ÉLŐHALOTT.

aki vágyta, h szeressék, szeressék, ahogy van, hogy életre keljen.

csak akartam valaki lenni...valakinek.

hát nem lettem valaki valakinek. semmi vagyok.

kisbetűs semmi.

csőd. Csupa nagybetűs CSŐD.

CSŐD.

a valaki, aki szerettem volna lenni:

gyermek

társ

anya

barát

ember.

én.semmi.

nem akarom ezt az egészet.

elfáradtam...

nem érzek elég erőt magamban a folytatásra...

szerettem volna, ha elfogadnak,és hogy érjek valamit...

ha szeretnek...

ha szerethettem volna...

nincs értelme...

semminek...

segítsetek.

mert meghalok... "

2012. jan. 15. 23:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem tanulod meg szeretni Magad, persze hogy nincs mire alapoznod.
2012. jan. 16. 17:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Nincs mit szeretni magamban, mostmár azt sem tudom ki vagyok :( Mintha eddig csak az elvárásoknak akartam volna megfelelni (sikertelenül) és végül egy SENKI lettem :/

Van ebből kiút?

2012. jan. 16. 19:39
 3/6 Editte válasza:

Hali:)

Margaret Mitchell: Elfújta a szél című regényben Scarlett utolsó mondata (nem a filmben): Majd holnap, holnap törődöm vele! Nekem sokat-sokszor segített és biztos még fog is egy párszor. A totális megsemmisülésből is fel tud állni, - legalábbis szerintem, - ugyanis itt véget ér a regény. Ne aggódj biztosan szeretnek, mindenkit szeretnek Valakik. Lehet, Te most észre sem veszed Őket! Picit nézz ki a gubódból!:)

2012. jan. 16. 20:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak nézek, de nem látok :( Nincs már más kiút...
2012. jan. 17. 21:21
 5/6 Editte válasza:

Hali:)

MINDIG van kiút, csak most nem látod, mert picit lecsökkent az önbecsülésed. Beszélgess ŐSZINTÉN a környezetedben lévő emberekkel erről, bármi legyen is az, ne csak Magadban próbáld rendezni. Biztosan nagyon értékes ember vagy, de főleg Magadnak felelj meg! Aki Téged szeret, Téged akar, annak nem kell megfelelősdit játszani. Beszélgess! A társalgásokból születnek a pozitív gondolatok, ötletek:)

2012. jan. 18. 07:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen mi a kérdés? Megerősítést szeretnél, hogy "neem, nem vagy senki, mindenki jó valamiben" blabla.

Minden agyban dől el.

2012. jan. 23. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!