Van köztetek olyan, aki gyerekként, valami miatt megmérgezett egy kutyát? Ha igen, ti túl tudtátok tenni magatokat rajta, amikor tudatosult mit is tettek?
6. ban történt, hogy a suli ahova kerültem, teli volt, vagyis nem is a suli inkább az én osztályom, cigány gyerekekkel. én kék szemű szőke hajú vagyok, így nagyon nehéz dolgom volt. hogy beilleszkedjek, "elfogadjanak" belementem abba hogy az ő kérésükre, az egyik tanárnak akit "banyának, nyanyának, vén kur*vának" neveztek, megmérgezzem kis termetű kutyáját. patkány mérget használtam, húsba keverve, ezt is ők mondták, és megtettem. utána persze nem fogadtak be szintén, de ami tettem az megmaradt egy életre. veletek volt ilyen, vagy ehhez hasonló?
f
Ez csak egyszerű pszichológia. gyerek v állat bántalmazása ilyen reakciókat hoz ,mint ahogy az előbbi kettővel lehet a legjobban értékesíteni.így van kódolva az emberi természet- mellékes megjegyzésként.
Nem védem a kérdezőt. Ami itt sokakban érzelmi reakciót váltott ki hogy ő közlékeny csupaszt tárgyilagossággal írta le az esetet. Aztán az is jól megfigyelhető h a válaszok kapcsán védekező -támadó állásba kényszerült .Én azért válaszoltam mert éreztem hogy ő tényleg vár valamifajta megoldást,lehetőséget és nem tűnt provokatívnak. -azt pedig csak ő tudja h a lelkiismerete mennyire jó irányban törekvő(meggyőződésem szerint az emberi természet és a neveltetés/hagyományok együttese adja azt amiképp cselekszik felnőttként az egyén.és egy szociopata is tudja h ő mit tett. Csak max nem érdekli& nincs bűntudata)És mert ahogy írtam én tudatlanságból vagy kitudja miből kerültem hasonló helyzetbe kicsiként -ez az emberen mint egy bélyeg belül beleég.
A kérdéshez mérten igyekeztem tárgyilagos lenni, remélve h ez előre mozdít valamit.
De nagyra vagy a vágóhidas példálózással! De akkor is az a nagy harci helyzet, hogy a disznó, a marha, a csirke haszonállat, mióta ember él a földön, ezeket a húsáért, bőréért tenyésztik. Arra már vannak szabályok, hogy ezeknek a tartását miként kell humánusan csinálni.
A kutya és a macska társállat, az ember megszelidítette, hogy maga mellett éljen. Nem ugyanaz a kettő. Te meg azzal jöttél, hogy az állat élete előrébb való. Igen, igaz, de ha jól sejtem nem voltál életveszélybe. Nem igaz, hogy egy felnőtt, 37 éves ember ennyire képtelen felfogni, amit írnak neki.
Nem tudnál ártani állatnak.. aha.. értem. Nos figyelj, a világ márpedig így működik, az állatok szerinted, nem eszik meg egymást? És az ember sem különb ennél, tetszik vagy sem, de egészséges szervezetnek KELL a hús. És az erre a célra tenyésztett állatoknak, sajnálatos vagy sem, ez a sorsuk. Az, hogy ezt mennyire humánusan teszik, már más kérdés. De egy kutya/macska, vagy egyéb háziállat nem ebbe a kategóriába tartozik. Mondtad itt, hogy a sertés intelligensebb egy kutyánál. Általánosságban véve igen, de a kutyák empatikusabb lények. Azt mondod emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel őket, ez azért van, mert emberibbek néhány embernél. Sok-sok évszázada élnek a kutyák az emberek mellett, és talán emiatt, talán másért, de hihetetlen mértékben kötődnek a gazdájukhoz. És ez a hűség az, ami miatt egy kutya életét sokkal inkább a szívén viseli az ember, mint egy fajtársáét.
Szóval mondhatsz amit akarsz, de a több évszázados kötelék eredményeként a kutyák többek lettek holmi állatoknál: családtagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!