Van köztetek olyan, aki gyerekként, valami miatt megmérgezett egy kutyát? Ha igen, ti túl tudtátok tenni magatokat rajta, amikor tudatosult mit is tettek?
6. ban történt, hogy a suli ahova kerültem, teli volt, vagyis nem is a suli inkább az én osztályom, cigány gyerekekkel. én kék szemű szőke hajú vagyok, így nagyon nehéz dolgom volt. hogy beilleszkedjek, "elfogadjanak" belementem abba hogy az ő kérésükre, az egyik tanárnak akit "banyának, nyanyának, vén kur*vának" neveztek, megmérgezzem kis termetű kutyáját. patkány mérget használtam, húsba keverve, ezt is ők mondták, és megtettem. utána persze nem fogadtak be szintén, de ami tettem az megmaradt egy életre. veletek volt ilyen, vagy ehhez hasonló?
f
1 Állatokat emberi tulajdonsággal ruháztok fel...
2 tizenkét éves voltam, ha ez a törvény létezett volna akkor sem kaptam volna semmit, mondom 14 év alatt voltam.
3 Megbántam már akkor is, nem tudom mit kell gyilkosnak nevezni. Te bezzeg megeszed a csirkemellet, hamburgert, sonkát, egyéb olyan dolgot amit a vágóhídon állítanak elő, ahol az állatoknak ÉLVE vágják át a nyakukat, a nyulakat felakasztják a lábuknál, és élve, ahogy kapálódzik levagdalják a lábukat, majd lehúzzák a bőrüket.... ezek történnek ott. ti megeszitek. aztán én vagyok a gyilkos... kérlek, én vega vagyok. sosem ölök állatot, ezt is azért tettem akkoriban, mert meg volt az oka. én inkább a feldolgozásban szeretnék segítséget kérni...
Hiába védekezel, attól még nem lesz igazad. Lehet leszólni az állatokat, kicsi fontosságot adni az életüknek, de akkor sem lesz kevésbé elítélendő a tetted. Mindegy mikor, hány éve csináltad. Nem is értem, miért csodálkozol az elmarasztalásért, tartottad volna inkább titokban, mert nincs ÉRTELMES ember, aki ezt helyeselné.
Egy húsáért tartott haszonállatot megenni egész más, mint megmérgezni egy állatot. Börtönbe nem mentél volna, de javító-nevelőbe igen. Azt meg most akarják bevezetni, hogy a 12 éves is büntethető legyen indokolt esetben.
Ha ekkora baromságokat mondasz, nem is értem miért van lelkiismeret furdalásod. Ha a csirkevágás egyenlő a kutyamészárlással, nem értem, komolyan nem, mi a fene bajod van?
Nem kéne pattognod. Nem írtam, hogy a kutyám a társam, sem azt, hogy egyenértékű egy emberrel. DE a kutyám családtag, megmentette a család életét, sokkal értelmesebb, mint sok ember, például te. :D Előítéletes s.ggfej vagy! Attól meg nem lesz jobb neked, hogy leszólod azokat, akiknek fejlettebb az erkölcsi érzékük!
sajnos én is halálba küldtem egy kisállatot,akit ráadásul szerettem. ekkor én kb 5 éves voltam és nem tudtam mi a halál fogalma -addig.
én átérzem a fájdalmad-bár a kettőnk esete merőben más.
Nem kardoskodnék itt mint az emberek akik írtak ,mert ez legalább annyira nem reális mintha azt mondám felejtsd el .
Igen ez bűn.megtörtént .fáj. Amit tehetsz h magadban bocsánatot kérsz attól az állattól,esetleg meggyónnod egy papnak, elmész pszichiáterhez.
A lényeg h nem szabad a pusztítás tudata ,és a túlzott moralizálás, más hasonló helyzetbe vigyen bele. A pszichéddel sokat kell dolgoznod, azt meg az Égiek tudják a lelked mennyire tiszta szándékú. elvégre ez számít ha már a múlton változtatni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!