Teljesen kétségbe vagyok esve! Mi van velem?
18 éves lány vagyok. Már nem tudom megmondani, mióta, körülbelül 1-2 éve valami motoszkál a fejemben, amit sehogy sem tudok kiverni a fejemből. Már pedig emiatt egyszerűen képtelen vagyok "élni", boldog lenni.
A problémám az, hogy ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egyszer valamikor meg fogok halni. Ha erre gondolok, minden életkedvem elmegy, teljesen depressziós lettem. És az a legrosszabb, hogy nincs mivel nyugtatnom magam, mivel nagyon is jól tudom, előbb utóbb ez be fog következni. Félek a haláltól. Jelen pillanatban úgy érzem, amíg rám nem kerül a sor, addig ettől fogok rettegni. Nem tudom, van-e a problémámra megoldás. Ráadásul még fiatal vagyok ehhez, ez aggaszt a legjobban. Ahogy egyre öregedni fogok, tudni fogom, egyre jobban kezdhetek aggódni. És ha így lesz, nem lesz soha teljes életem, nem tudom maximálisan boldog lenni.
Nem tudom, mi tévő legyek. Teljesen el vagyok keseredve. Néha úgy érzem, nekem ez az "élet" nem való, mivel nem tudom kiélvezni, ahogy mások.
Azért remélem, nem annyira súlyos a problémám, hogy pszichológusra lenne szükség, de remélem tudtok nekem tanácsot adni. Előre is köszönöm.
Nem tudom mennyiben hasonlítunk én 19 vagyok és én is félek. Én nem pont ettől én az öregedéstől és hogy akkor már nem lesz semmi meghalok és kész. Tudom, nevetséges.
Nekem az segített, hogy belegondoltam most leszek 20. Akkor még mégegyszer ennyi simán hátravan 40ig. 40 évesen is van még élet csak másképp. Addigra pont kiélem magam és készen állok majd az új dolgokra. Akkor is lesz még 20 évem. 60 évesen nem tudom mi lesz de lehet akkor is lesz még 20. 80 évesen meg már végül is nincs olyan korán a halálhoz. Elnézést kérek ezért a mondatomért nem akartam senkit megbántani.
Gondolj bele mennyi idő még ez. Gondold végig a napokat. 1év is hosszú idő. 1 hét is sok. Néha még 10 perc is rettenetesen soknak tűnik. Főleg ha suliidőszak van akkor meg tudod mennyire nehéz 5 percet is kibírni.
Nagyon hosszú az élet, főleg neked még szinte most kezdődött el.
Ha sehogy sem sikerül változtatnod akkor szerintem is pszichológust kellene felkeresned ő remélhetőleg jobbakat tud mondani mint pl én.
Figyelj!
Minél többet stresszelsz, annál kevesebb esélyed van a 85-90 éves kor elérésére. A stressz hormonokat termel. Hallottam minap egy 112 éves idős hölgyről. Megkérdezték tőle :
Mi a titka?
Sosem idegeskedem.
És ezt már sok 100 akárhány éves válaszolta. Természetesen nem biztos hogy ez rád is vonatkozik.
Ne aggódj, mert egyszer MINDENKI MEGHAL. Ezen senki nem változtathat. És ez így van jól.
Pszichológussal érdemes elbeszélgetni erről.
köszönöm mindenkinek a válaszát!
minden tanácsot igyekszem megfogadni, valamennyire már nekem is sikerült magamban elfogadnom, hogy "ez így van rendjén, akármit teszek, ezen nem változtathatok", szóval érdemes belátnom, ezen nincs értelme idegeskednem. Ha mondjuk lenne esélyem változtatni, akkor talán lenne értelme, de így semmi. Szóval megpróbálom elterelni a gondolataim, végül is ez könnyen sikerül mostanság. De úgy érzem, mostmár nem tudom soha többé teljesen kizárni a fejemből ezt a gondolatot...:( mindig is ott fog motoszkálni, és mikor rosszabb kedvem van, újra rámtör. De végül is hálát adhatok, hogy nincs semmi komoly betegségem, szóval legalább ezzel nyugtathatom magam. És tényleg köszönöm, hogy együtt éreztek velem:)
Veled egyidős vagyok és teljesen átérzem, mire gondolsz.
Esténként mikor csak nézek ki a fejemből a sötét ben a szobámban és elkezdek gondolokozni, hogy kész egyszer nem leszek, mi lesz utána. .. akkor mindig elfog valami mérhetetlen félelem:S
...Talán az ismeretlentől félek, hogy mi vár rám. Vagy attól, hogy egyedül leszek, pont olyna egyedül, mint ahogy akkor érzem magam mikor egyedül vagyok itthon és rosszul érzem magam emiatt.Eléggé társasági vagyok és vicces avygis furán hangzik inkább, de ha lehetne én közösn mennék halálba más emberekkel.Az olyna rám jellemző lenne...nem katasztrófára gondolok...csak nem is tudom...
Másrészről elkell fogadni azt, hogy ez nem lesz másképp.Ez az élet körforgása.
És valóban mikor idős leszek én is eljutok majd oda, hogy nem fogok tőle félni, hisz megtettem mindent az életemben amit kellett és nincs tovább számomra lét.
Szeressd az embereket mindenki és hagyj magad után szép emlékeket majd egy szép napon, hisz szép emlékekkel lehet legyőzni a halált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!