Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljesen kétségbe vagyok...

Teljesen kétségbe vagyok esve! Mi van velem?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Már nem tudom megmondani, mióta, körülbelül 1-2 éve valami motoszkál a fejemben, amit sehogy sem tudok kiverni a fejemből. Már pedig emiatt egyszerűen képtelen vagyok "élni", boldog lenni.

A problémám az, hogy ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egyszer valamikor meg fogok halni. Ha erre gondolok, minden életkedvem elmegy, teljesen depressziós lettem. És az a legrosszabb, hogy nincs mivel nyugtatnom magam, mivel nagyon is jól tudom, előbb utóbb ez be fog következni. Félek a haláltól. Jelen pillanatban úgy érzem, amíg rám nem kerül a sor, addig ettől fogok rettegni. Nem tudom, van-e a problémámra megoldás. Ráadásul még fiatal vagyok ehhez, ez aggaszt a legjobban. Ahogy egyre öregedni fogok, tudni fogom, egyre jobban kezdhetek aggódni. És ha így lesz, nem lesz soha teljes életem, nem tudom maximálisan boldog lenni.

Nem tudom, mi tévő legyek. Teljesen el vagyok keseredve. Néha úgy érzem, nekem ez az "élet" nem való, mivel nem tudom kiélvezni, ahogy mások.

Azért remélem, nem annyira súlyos a problémám, hogy pszichológusra lenne szükség, de remélem tudtok nekem tanácsot adni. Előre is köszönöm.

2009. jún. 29. 00:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát nem tudom a pszichológus mit mondana,de kipróbálhatod,hátha!Nekem is volt egy ilyen időszakom.Az életet próbáld meg élvezni,kapcsolódj ki,nézz meg egy vígjátékot,bulizz!Életed végéig nem nyűglődhetsz!!!Ez az élet rendje,szokták mondani.Sz@rni rá!Előtted áll még az élet,sok kapu nyitva áll előtted,egyszer majd lesz egy családod,gyereked,férjed,akkor máson fog járni az eszed(senki ne értsen félre nem azt mondom,hogy essen teherbe és,hogy házasodjon össze,hanem azt,hogy mi lesz később)!

Fogadd meg a tanácsom,felejtsd el ezt az egészet,az még messze van(sőt kitudja addigra már lehet,hogy fel találják az örök élet titkát)!Hülyeség ezen agyalni!:)

2009. jún. 29. 00:52
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Huhh ilyet se hallottam még hogy valaki ennyire bedepizzen a tudattól... a halál az élet jutalma! Sokkal jobb lesz utána, mivel ennél minden csak jobb lehet. Egyszerűen nem éri meg ezen gondolkodni, foglald el magad más dolgokkal, bulizz, sportolj, akármi más, a lényeg hogy ne gondolkodj annyit.
2009. jún. 29. 01:03
 3/22 anonim ***** válasza:
82%

ilyen velem is volt. Egy ideig mindenen stresszeltem, aztán egyszer iszogatás közben dumáltam egy haverommal, és megváltozott az egész teljesen.

Most már lesz*rok mindent. Az élet úgyis alakul majd magától. Lehet, hogy holnap a fejedre esik egy tégla, de az is lehet, hogy 115 évesen üt majd el a busz. Nem tudhatod, és nem is érdemes rajta rágódni. Előbb-utóbb megesik mindenkivel, örülj, hogy nem vagy rákos,stb...

2009. jún. 29. 01:18
 4/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!:)

szerencsére nem egyfolytában jön rám, de néha nagyon el tudok keseredni:( valójában azért félek, hogy egyszer mindennek vége, mert akkor elveszítem életem szerelmét:$ a barátomat:( ha lenne egy kívánságom, az lenne, hogy örökké vele lehessek:$ nem tudom, hogy ha felnövünk még velem lesz-e, de jelenleg nem tudom nélküle elképzelni az életemet. Megpróbálom elterelni a figyelmem, és mondhatni "sikerrel" is jártam, mert régebben sokkal depressziósabb voltam... mondjuk akkoriban még nem is volt minek örüljek, most szerencsére itt van nekem a barátom:) tudom, nem normális, hogy ilyeneken gondolkozom, de számomra a halál felfoghatatlan és szörnyű:( és nem egy sima akadály, amit elég bátorsággal és akaraterővel legyőzhetek, mivel ez az egy dolog garantált az életben...

2009. jún. 29. 01:19
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

:) Én csak egyet tudok mondani, amit te gondolom teljesen át is tudsz élni: Úgy élj, mintha az utolsó napodat élnéd!

Tehát valósíts meg mindent, amit igazán akarsz, és tudd, hogy nincs mire várnod...

Amúgy én sem tudom felfogni, hogy egyszer meg fogok halni! Nem tudom megérteni, hogy milyen lesz nem létezni, nem hiszem el, hogy nem fogok létezni!!!!

2009. jún. 29. 01:21
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen,de az is garantált,hogy repülőgép sem maradt még fent az égen:)

Első voltam!

2009. jún. 29. 01:22
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak a többieket tudnám ismételni, úgyhogy inkább idemásolok neked erre Örkény Istvántól egy nagyon jó egyperces novellát, amin érdemes elgondolkodnod és talán könnyebb lehet a lelked:

"Ne félj az elalvástól, mert amire sokszor oly elborzadva gondolsz, nem más, mint álmaid elcsöndesült örökkévalósága és új sejtszövetbe épülése tested egykor volt molekuláinak."

tekints úgy a halálra, mint egy örök álomra, amivel nem szűnsz meg, hiszen amikor álmodsz, akkor is észlelsz, csak másképp.:)

2009. jún. 29. 02:02
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Először is el kell fogadnod, hogy minden múlandó, az ember is. Egyébként szerintem tévedsz egy valamiben. Minél idősebb leszel, annál jobban el fogod tudni fogadni a halál gondolatát, mert ha szerencsés vagy, eljutsz majd egy pontra az életed során, mikor azt mondod, nagyon szép életed volt és szinte mindent megtettél, amit akartál. Egyébként az életet épp azért kell kiélvezni, mert múlandó...próbálj meg idős emberekkel beszélgetni...meglátod, hogy többségük másként érez.
2009. jún. 29. 02:56
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Énis töprengtem ezen sokszor. De megértettem, hogy egyszer mindenki meghal. Ez ellen semmit se tehetünk. Ez a természetes! Attól pedig ne félj, hogy nem tudod kiélvezni. Nem vagy egyedül.
2009. jún. 29. 05:53
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg hiába mondják hogy szarj le mindent, ha egyszer nem tudod leszarni. Inkább keress valami értelmes célt az életedben (lehet az bármi!) és minden erővel dolgozz a megvalósításán... Le fogja kötni a figyelmed, és nem utolsó sorban hasznos dolog :)
2009. jún. 29. 05:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!