Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagy baj-e, ha nincs jövőképem?

Nagy baj-e, ha nincs jövőképem?

Figyelt kérdés
Mostanában több ismerősöm is megvádolt azzal, hogy nincs jövőképem...és be kell látni, igazuk van, talán én is tudtam ezt, csak eddig nem tartottam problémának. Most viszont kezdem komolyan venni ezt a hiányosságomat, mert nem mennek rendben a dolgaim. Az egyetemet amit elkezdtem, otthagytam, de valójában nem tudom, mit kéne csinálni helyette. Nem tudom, mit akarok, éretlennek érzem magam.. igazából mindent akarnék, rosszul vagyok tőle, hogy választanom és döntenem kell. Csak abban bízom, hogy ahogy telik az idő, majd alakulnak valahogy a dolgok, de közben félek, hogy sosem tudok felnőni és komoly tervek szerint rendezni az életem. Volt hasonló problémátok? Hogyan lábaltatok ki belőle?
2009. jún. 27. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Bajnak baj, de nem vagy vele egyedül. Most elég nehéz mindenkinek. Nekem sincs jövőképem, gőzöm sincs mi lesz :(
2009. jún. 27. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Hát az elég nagy probléma, hogy nincsenek céljaid, álmaid mert akkor nem tudsz minek élni... Én pl. csak az álmaimnak élek, az álmok pedig valóra válnak :)
2009. jún. 27. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sem tudom mi lesz , nincs kedvem semmihez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pedig már 22 vagyok és van 2 szakmám, titkárnő és műkörmös.
2009. jún. 27. 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem baj ha nincs jövőképed. Amúgy amiket írtál olyan mintha én mondtam volna :) dettó így vagyok/voltam vele. Idővel majd minden rendeződik, de persze azért valami célt keress magadnak. Legalább valami munkahelyet vagy sulit.
2009. jún. 27. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés, mert most pont azt tanultam, hogy az "itt és most" ban kell élni. Van egy ilyen című könyv: Bármit választasz, a poklot választod. (Osho, keleti filozófus-tanító a szerzője) Azt akarja mondani, hogy ne döntsél, hanem fogadd el, amit eléd hoz az élet. Persze az egyetemet eléd hozta, de otthagytad. Nem lehet már visszacsinálni ezt? Vagy nem bírtad a tanulást? Nem kell döntened. Sokszor csak az a lényeg, hogy legyen egy elvégzett felsőoktatási intézmény a tarsolyban, és a többit ráfejeled aszerint, hogy mit hoz az élet.
2009. jún. 27. 23:07
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Egy egyetemet/főiskolát mindenképp el akarok végezni. Sőt, jelentkeztem is egy másikra már, de arról sem gondolom, h igazán azt akarnám.

Álmaim egyébként vannak bőven, de mind annyirra elrugaszkodott, hogy igazán nehéz lenne valóra váltani akár csak egyet is.

2009. jún. 28. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is pont így vagyok vele, most vagyok elsős, de lehet hogy otthagyom, nem az amire számítottam, nem érdekel igazán szóval nem tudom, mi lesz velem.

Szerintem kérdezd meg először is magadtól miért nem volt jó neked az az egyetem. Valamit mindenképpen végezz el, ha csak az alapot is, csak 3 év és máris előbbre vagy. Viszont az jó, hogy van két szakmád. Átmenetileg el lehet abban is helyezkedni!

2009. nov. 16. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!