Miért teszi tönkre az életem az, hogy azt gondolom, mindenki rajtam nevet az utcán?
Hihetetlen rossz érzés, a külsőm értékelése a pince alján van. Azt hittem, 21 évesen már nem lesznek ilyen önértékelési problémái.
F/21
Valóban ez a kérdés: miért gondolod, hogy nevetnek rajtad. Általános, hogy akik a környezetükből hallják, látják, hogy egyes emberek kinevetnek másokat, (pl. mész az utcán a nagytesóddal, vagy bárkivel, és azt mondja, "figyeld azt a csontvázat ott!") szóval ha gyakran hallasz ilyesmit, akkor gondolod, hogy nyílván veled is így tesznek mások. Ha meg te magad így meg-megítélgetsz másokat, akkor méginkább azt kell hogy hidd, veled is így tesznek.
Ellenszer, amit fentebb már tanácsoltak neked, figyelj meg olyanokat, akik még saját magadnál is kevésbbé tetszenek, és - most jön a továbblépés: Próbáld meg elfogadni őket. Kérdezd meg magadtól: Barátkoznál azzal a fiúval ott? Okos lehet vajon? Jószívű lehet? El tudod hinni róla, hogy valami jó fej? Ha ezekre a kérdésekre igennel tudsz válaszolni, akkor magadról is tedd fel ugyanezeket a kérdéseket, és válaszolj igennel.
Utolsó válaszoló! Régen olvastam ilyen érdekes tanácsot.
Nagyon nehéz megmondanom, hogy miért érzem ezt. Egyszerűen utálom a fejem és folyton ez a hit, ez az érzés gyötör, lassan az utcára se merek kilépni.
Javaslom a Holle Anyó Másképen címűt, vagy a "Kedves Testem"c. verset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!