Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Önbizalom hiányom van, ez...

Önbizalom hiányom van, ez ellen mit tudnék tenni? Szeretném ha magabiztos lehetnék! 15/f

Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Erre nincs külön orvosság.

Csak állj ki magadért és légy bátor.

Ja és nem számít mit mondanak, ne hagyd hogy mások lenézzenek, mert ez nagyon tudja rombolni az önbizalmadat.

15/L

2009. jún. 27. 13:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Bizony az önbizalom hiánya gyakran annak a következménye, amit "agyonnevelésnek" hívok. Annyira tökéletesre szeretne valaki nevelni, vagy egyszerűen csak félt téged, hogy állandóan fegyelmez, igazgat, rádszól, korhol, stb. Az is lehet, hogy példákat állítanak eléd, hogy "bezzeg az András, mennyivel okosabb, szebb, ügyesebb, stb" vagy "miért nem tusz olyan lenni mint X, vagy Y?" Van úgy, hogy a szülők (nagyszülők, tanárok, stb) olyan képességeket tulajdonítanak neked, amelyek nincsenek meg benned, és ebből az lesz, hogy magasabb elvárásokat támasztanak, mint amiknek meg tudsz felelni.

Nem kell haragudnod azokra akik nevelnek, hiszen ők is emberek, és néha tévesen láthatják a dolgokat. Csak MÉRD FEL A HELYZETET, hogy valóban ilyesmi van-e, amit írtam. Ha igennel válaszolsz a kérdésre, akkor döntsd el, hogy mostantól önmagad leszel, a magad eredetiségében, a magad veledszületett adottságaival, és megfelelsz magadnak. Húzd ki magad, alakíts ki magadnak magadról egy pozitív képet. "Ilyen vagyok, és ez így jó". (keress egy jó mantrát ehhez) A korholásokra szeliden válaszolj, kérd meg őket, hogy ne vegyék el az önbizalmadat, hanem támogassanak abban, hogy olyan legyél, amilyen vagy.

2009. jún. 27. 23:28
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Minden napra egy mantra

[link]

2009. jún. 27. 23:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

én elkezdtem táncolni.

:)

2009. jún. 28. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
arra gondolj amiben a legjobb vagy:) hogy pl milyen jól megy...;)
2009. jún. 28. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: És ha valakinek semmi nem megy jól?
2009. júl. 15. 20:52
 7/8 anonim ***** válasza:

olyan hogy semmi nemmegy jól, olyan nincs. :)

megkell találni mi megy jól és ennyi! :)

engem alsóba a tesi tanárom állandóan b*sztatott hogy milyen béna vagyok tesiből meg hogy kerülök én tesi tagozatra, állandóan kaptam a karókat minden hülyeségért, fölküldött az osztályterembe ha valamit nemtuttam megcsinálni, örültem amikor évvégén meg félévkor a 3ast megkaptam tesiből(néha azt se)

aztán találtam egy sportágat ami megtetszett,jól is megy,azóta is csinálom, tök jó eredményeim vannak (ob arany stb.) azóta a tesi tanárom se hülye szőkéz (lényegtleen barna vagyok), bénáz, meg ordibál velem hogy mit keresek én ott.

csak találni kell valamit ami jól meg :) és akkor neked is nagyobb önbizalmad lesz amikor mások megbecsülnek valamiért =)

2009. júl. 31. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
36%
Vegyél egy kutyát!Vagy automata pisztolyt.indkettő átsegít a nehéz napokon..
2010. máj. 29. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!