Hogyan lehet túltenni magunkat azon, hogy jelentősen gyengébbek vagyunk az átlagnál?
Most érettségizem.
Ha nem is 13 éven át, de legalább 5.-től jóval többet tanultam, mint a legtöbb gyerek. Jobban kellett figyelnem, otthon többször kellett elolvasnom és többet gyakorolnom, hogy elérjem a 4-es, 5-ös szintet.
Majd a gimi 4 éve alatt a 4-es átlag is kemény munka árán valósulhatott csak meg.
A matek, a biosz és az infó megy talán jobban, mint a többi. Ezekből is sok és komoly gyakorlás kell, hogy meglegyen az 5-ös.
A matekérettségi maximum 88% lesz (12 pontnyi veszteség biztos), holott megcsináltam majdnem minden régebbi feladatsort, ha nem ment valami, általában tanártól vagy okosabbtól kérdeztem, megírtam a házikat, általában odafigyelve, órán odafigyeltem, nem egyszer jelentkeztem, hogy kimennék a táblához megoldani.
Ez ment az utolsó két tanévben. Sok 100%-os TZ-m is lett, de könnyű volt nagyon ennél a tanárnál.
Közben ez az ideig matek 90% fölött van sokaknak, akik sokkal kevesebbet dolgoztak, mint én, akár nem is kell nekik a matek semmire.
Biológiából mindig próbáltam figyelni az órán, tanultam, átmásoltam egy papírra vagy egy füzetbe az órai vázlatot, ekkor próbáltam számomra könnyebben érthető formába átírni. Volt egy feladatgyűjteményem, TZ-k előtt általában megoldottam az odatartozó feladatokat. Megoldottam pár régebbi érettségit, mind közép-, mind emelt szinten is.
Mégis négyes voltam belőle mindig, és az érettségim is annyi lesz, maximum gyenge lábakon álló 5-ös.
A magyarról, töriről ne is beszéljünk... Ezekből ráadásul szita az agyam, amit egyszer úgy-ahogy sikerült is megtanulni, rövid úton elfelejtettem. Általában 3-as voltam belőlük, maximum gyenge 4-es.
Felmérések szerint is átlagon aluli a logikai készségem, a memóriám, míg átlagos az általános matematikai készségem.
Lassan gondolkozom, amit megérteni kell, sokszor nehezen értem meg.
Egyébként fizikailag is gyengus vagyok.
Sokkal gyengébb vagyok az átlagnál mind izomra, mind állóképességre.
Ugyan egy lánynál nem baj, ha nem erős, és izmos meg végképp ne legyen; de azért az elmaradottságomnak nem örülök.
Hogyan lehet ezt elfogadni?
És tenni ellene? Mert mindenképpen szeretnék ezen picit javítani...
19/L
Igen, de főleg édességet... :D
Mostanában - egy-másfél éve - odafigyelek arra is, hogy rostosat is egyek, és zöldség-gyümölcsöt is.
Hülyeségeken agyalsz, ennyi tanulás mellett még van időd úgy látom.
Biológia- nem csak elolvasni kell hanem meg is érteni. középiskolában alap szinten van genetika is, öröklődés stb. Ha megértetted volna, akkor tudhatnád hogy ahány ember annyi genetikai vonás azaz 7 milliárd ( 7 000 000 000) különböző ember van a földön +-x millió/nap
van aki gyorsabban tanul van aki lassabban. Van aki hízékony akár 1 tábla csokitól is, és van aki (én) ehet bármennyit nem tudok hízni. 65 kg nál megálltam és Pont. 4 különféle tömegnövelőt ettem, kajálásom rendben, és minőségi mégse moccan el a súlyom 65kg ról. Ismét csak genetika, nem tudok rajta változtatni..
fizikai állóképességet lehet javítani. Fitnesezz, tornázz + ne izomépítésre menjen hanem intenzitásra és kitartásra.
az ilyen hülyeségen való agyalás helyet inkább azt kellene megtalálnod hogy te miben vagy jobb a többi társadtól.
Köszönöm a választ!
Ez azért nem hülyeség. A tanulásos dolog visszavet; a testi dolog nem, az csak bosszant.
A genetikát szerettem és asszem értettem.
A populációgenetikát már nem mindig értettem... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!