Mi az elképzelése annak az embernek az életről, aki nem hisz Istenben (vagy bármilyen felsőbbrendű lényben. Stb. )?
Nem lesz valaki erkölcstelen mert nem hisz Istenben, bármilyen nehéz is elhinni. A cél nem más mint a boldogság ugyanúgy mint a hívő embereknél. Szerelem, család, barátok és a hit önmagunkban, nem a félelmeinkben.
Amúgy a kaja mint inspiráció az életben...érdekes gondolat:D
Én hiszek Istenben és magamban is:)
Nekem könnyebb elhinni azt, hogy Isten teremtette a dolgokat:)Mint azt, ha leteszek egy követ egy asztalra és pár ezer év múlva abban élet alakulhat ki...
És e szerint élek, de mindenki a híveket úgy gondolja, hogy apácazárdában vagy kolostor szerűen élnek, holott ez nem igaz...:)
Szóval én sem értem hogyan lehet Isten nélkül élni...
Isten nagyon is létezik! És én hiszek benne. Nélküle is lehet élni, ezeket hívják keserű embereknek. (nem mindenki ez, de a legtöbb)
És már hogyne óvna? Segítene? Én szoktam imádkozni hozzá. Félreértés ne essék, nem vagyok vallásos! De ő teszi kerekké a ndpjaimat. Hányszor volt már, h valami nem sikerült, és hirtelen tőled függetlenül jött egy B terv? Hányszor volt, h balesettől menekültél meg, megmagyarázhatatlanul? Akivel ilyen történt, ne mondja, h nincs Isten! :)
Megpróbálom pontosítani a kérdést:
Tehát az számomra is világos, hogy minden ember számára a boldogság elérése a cél (legyen az családalapítás, gazdagság, sikeresség...stb.)De mi történik azután, hogy ezt eléri az ember és öreg lesz, sok mindent letett az asztalra... Várja a nagy sötétséget, ami a halál után lesz? A nagy semmit? Magam részéről, ha abban hinnék, hogy nincs Isten (és a nincs túlvilág sem), akkor semmi nem ösztökélne arra, hogy igazán előre haladjak...úgyis meghalok. Szóval ha én elérném a céljaimat az életben, hogy hogy "boldog" legyek, nálam biztos valami nagy hiányérzet alakulna ki. Hogy: "ennyi volt? na és akkor hogyan tovább, vagy most mi van?" .........nem tudom, ez érthető-e.....
Az utolsó válaszolónak írnám ,hogy szerintem pont a tudós, gondolkodó emberek hisznek arányaikban többen Istenben (Kopernikusz, Galilei, Newton, Amper,hogy csak párat említsek)
Ja és még valami:
Nem Isten irányít minket, hanem éppen ez az, hogy van szabad választásunk (ez a "szabad akarat"-fogalma). Járhatjuk az Ő útját, vagy saját utunkat is...
szerintem a lehetőség, a kiváncsiság és az új célok.
tegyük fel, hohy szeretnéd kipróbálni, hogy milyen elefánton ülni. ez is tarthat életben.
kiváncsiság, hogy mit hoz a holnap, esetleg pár évized alatt hová fejlődik a tudomány, vagy a világ.
és mindig lesz egy únj célod. ha beteljesül az egyik, akkor jön egy másik, s ez így van rendjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!