Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 15 éves lány vagyok, kiskorom...

15 éves lány vagyok, kiskorom óta csendesebb, visszahúzódó, gátlásos vagyok. Még változhat a személyiségem?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 10. 20:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ezt a buták mondják, nem az okosok. Jó, hogy azt nem modnod, hogy születéskor eldől, hogy egy háborúban, vagy ha a szüleid egész életedben vernek, megaláznak, ugyanúgy nősz föl, mint egy szerető családban... Beszélj az okosokkal, hogy gondolják át újra!
2012. máj. 15. 21:37
 12/20 anonim ***** válasza:

11-es gondolom te vagy az egyik tanúja az ember személyiségének hatalmas változásában, kérlek mond el nekünk hogy neked hogy sikerült

én azt kell mondjam, minél idősebb vagy annál nehezebb, persze ha szép fokozatosan váltasz társaságot hónapról hónapra, és a társasághoz alkalmazkodsz is, akkor simán megváltozhatsz 1-2 év alatt, de sajnos magadtól ez majdhogynem lehetetlen, annyi inger ér nap mint nap, hogy nem tudja sehova sem terelni a személyiségedet, mert nem tudja hova fejlődjön

a másik meg hogy megjátszod a magabiztosságot, és egy idő után mivel magabiztosnak látnak úgy fognak kezelni, és ez téged is megerősít, de ennek van egy olyan hátulütője hogy nem öli ki a régi énedet, hanem az benned marad továbbra is

2012. máj. 16. 15:28
 13/20 anonim ***** válasza:

"a környezet is hatást gyakorol ránk valamelyest" -> Íme a válasz a hőzöngésedre.

2012. máj. 16. 16:13
 14/20 anonim ***** válasza:
#12, ne haragudj, de számodra a válasz: :D :D :D :D Légy szíves, beszéld meg ezt másokkal, biztosan találsz majd követőkre, és szidjatok nyugodtan egymásközt, de nincs sok gusztusom veled erről beszélgetni. További jókat
2012. máj. 16. 17:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Ki szidott?
2012. máj. 16. 19:16
 16/20 anonim ***** válasza:

micsoda? én nem haragból írtam najó lehet egy kicsit úgy tűnt

"Beszélj az okosokkal, hogy gondolják át újra!"

te okos vagy?

2012. máj. 16. 21:50
 17/20 anonim ***** válasza:
Fontos mindenkinek úgy kezelni azt amit mond, mint szent igazságot, és át sem gondolni az értelmét annak amit a másik mond? Pedig az igazság pont valahol a 2 között van...
2012. máj. 22. 23:52
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

A személyiségünknek semmi köze nincs a genetikához, legfeljebb annyi, hogy genetikai tulajdonságaink is meghatározóaka személyiségünk kialakulásában. De ettől függetlenül ez életünk során alakul ki, főleg annak első éveiben, túlnyomó részt a környezetünk hatására. Minél fiatalabbak vagyunk, annál meghatározóbb, épp ezért a legfőbb jellemvonásaink óvodás korunkra már kialakulnak. Emellett a környezet hatásának mértéke is meghatározó a személyiségünk változásában, egy hirtelen jött, erős trauma (Pl. Egy haláleset, vagy szívroham) könnyen a feje tetejére állíthatja akár egy felnőtt ember jellemét is.

Van még egy elméletem, miszerint a társaság/környezet változása esetén kialakulhatnak új személyiségjegyek, de a régiek nem tűnnek el. Ezt én "oldásnak" nevezem, mintha lenne egy edényünk, benne 1L tiszta alkohollal (ezek a régi személyiségjegyeink), és hozzáöntünk vizet. Minél több vizet öntünk hozzá, annál jobban elkeveredik benne az alkohol, annál kevésbé érezzük rajta. De attól még Ugyanúgy 1L alkohol van benne. Remélem érthető :)

2012. máj. 23. 00:57
 19/20 anonim válasza:
én lassan 13 éves vagyok és most változok át nagyszájúvá!! XD Én is kis szerény visszahúzódó halk pici virág voltam a többi erős virág között :P Ez még változik!!!
2012. máj. 23. 14:27
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
nem feltétlen előnyödre.
2012. máj. 23. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!