Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak ha borzalmasan...

Mit csináljak ha borzalmasan pesszimista vagyok?

Figyelt kérdés

Túlaggódós, pesszimista, ez jellemző rám. Egy példa:

Regisztráltam kíváncsiságból tegnap egy társkereső oldalra. Mára már 43man megnéztek és abból 29nek bejövök,ez több mint a fele. Nem hogy örülnék a 29nek, és hogy a többségnek tetszem, hanem hogy mivan a többiekkel miért nem jövök be nekik elképzeltem ahogy rámennek az adatlapomra majd tovább kattintanak. És mindenben ilyen vagyok, nem a jót, hanem a rosszat! Ezt hogyan győzhetném le? jártatok már így? Pszihódoki?

2012. máj. 9. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:
a leírtjaid alapján a pesszimizmusod önbizalomhiányból is származik, szóval önértékelési gondjaid vannak. konkrét tanács hirtelen nem jut eszembe de az erős önbizalom segíteni tud úgyhogy azt kéne vhogy növelni. az aggódásodnak is valószínű ehhez van köze, magabiztosság hiánya. ezt vissza lehet vezetni hogy miért is alakult ki és lehet ellene tenni hogy ne így legyen
2012. máj. 9. 14:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet az a 14 látogató a konkurencia volt, és csak felmérték milyen esélyekkel indulsz.

Ez azért elég beteges, mármint hogy ezen rágódsz. Nincs olyan aki mindenkinek "bejön". De ez a példa nem pesszimizmus, elvárnád hogy mindenkinek tetsz, engem inkább emlékeztet valamiféle önimádatra vagy egyéb önkép-hibára.

2012. máj. 9. 14:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Az első igazat mondott, önbizalom hiányos vagyok, de bárhogy próbáltam nem nőtt, vagy csak "látszólagosan". Önimádó végképp nem vagyok, ezt pedig csak példának szántam, most hirtelen más nem jutott eszembe :/ mindig a pesszimizmus. ja igen, mégegy példa: Elszaladt a lovam valamelyik nap mert elszakadt a kötél ő meg megijedt. Barátnőm azt mondta (ő optimista, nem aggódós), hogy nyugi, meglesz, vagy itt, vagy ott, de meg lesz. én meg: Mi van ha nem lesz meg, Úristen, mivan ha valakihez bemegy az meg eladja vágóba, milesz ha elcsapja egy kamion fogom én őt még látni valaha ?? Stb. :/
2012. máj. 9. 19:46
 4/9 anonim ***** válasza:

első válaszoló vagyok újra:

szerintem amit a 2. válaszoló önimádatnak írt le az inkább túlzott maximalizmus,túl nagy elvárások saját magaddal szemben. mennyit szoktál lazítani, szórakozni? mennyire zsúfolt, problémákkal teli az életed? szülők vagy valaki van aki pluszban még rádsulykol elvárásokat, vagy gyakran vállalsz többet mint amennyit birsz? mennyire vagy érzékeny típus?

( sejtem mik lesznek a válaszok, de kíváncsi vagyok hogy az e amit gondolok, hátha tudok segíteni :) )

2012. máj. 9. 20:28
 5/9 A kérdező kommentje:

16 L vagyok... Úgyérzem tele vagyok problémával de nem akarok panaszkodni mert nem ilyen "nekem milyen s*** életem van depi vagyok öngyi leszek" típus vagyok..

Volt suli, pasi probléma. Évekig családi problémák, amik csak fokozódtak azzal hogy szétköltöztek és állandóan zsarolás alatt vagyok. Összecsapnak a fejem felett a hullámok. Állandóan feszélyezett vagyok, nemérzem jól magam, csak (sajnos) mikor részegre iszom magam barátnőmmel, akinek szintén nem megy túl könnyen, bár kinek. Suli időben havonta általában 1-2 nap ilyen, nyáron heti 1szer. Ha nem is részegre, de annyira, hogy jókedvem legyen, és végre ne csak álarc legyen amit látnak. Ez van :( Köszönöm a választ! Maximizmus stimmel, de mivel lusta vagyok és nincs elég akaraterőm csak csalódok magamban mert nem viszek végbe dolgokat. Igyekszem változni,de folyton bennem van az a "de, úgyse sikerül,stb" !

2012. máj. 9. 21:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tenni 177 cm vagyok és 60 kg. Sokak szerint csinos, és szép, de ha tükörbe nézek, csak 10 perc erőltetett "csinos vagy" godolattal hiszem el azt, hogy az vagyok, de még mindig ott van a háttérben az a kis szúrós pont, ami minden tükörbe nézéskor ott van. Pszihódoki mennyit tudna ezen segíteni? Talán érdemes lenne elmennem.
2012. máj. 9. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:

hát azt hogy pszichológus mennyit tud segíteni a dolgon és mennyire szükséges azt sajnos nem tudom, mert nem jártam semmi hasonlóhoz, csak saját magam "amatőrként pszichológuskodok" pár éve, de a saját és mások problémáit sikeresen megoldottam :)

a magánéleti és családi problémákat jól sejtettem, bár ez lassan kezd általános jellegű problémává válni ( válás stb. az én családomban is szép kis sztorija van ennek)

a nyomás alól végülis jó hogy felszabadulsz azzal hogy eljársz szórakozni és kiengeded a stresszt, de ezt leszámítva van olyan valaki akinek nem kell megjátszani magad és ki tudod adni a problémáidat gondolataidat érzéseidet? legjobb barát/barátnő vagy vki akiben maximálisan bízol és mindent tud rólad, vmi biztosnak állandónak érezhető személy az életedben?

gondolom volt pár komolyabb magánéleti csalódás is ami miatt nem bízol az emberekben (baráti vagy/és párkapcsolati), de a problémáidat nem igazán mondod ki vagy mutatod ki inkább "felveszed az álarcot".

az állandó zsarolás mit takar?

vannak még kérdéseim és ha gondolod megpróbálok segíteni amennyire tudok, ha úgy érzed írj üzit:)

2012. máj. 9. 21:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát több barátom is van de igazán csak egyben bízom meg! Néha vele sem túl egyszerű, mostanában összezörrentünk párszor. Hát pl. apa azzal zsarol hogy legyek nála többet, anya azzal hogy értsem meg őt, stb. Nemszeretek emberekkel érintkezni,osztályban 1-2 barátnőm ők oké, a személyes terembe is belemászhatnak. De pl. ma volt hogy húgom óvónőjéhez odamentem mondani neki valamit és úgy rám állt (eyg fejjel kisebb is nálam) hogy teljesen belemászott a személyes terembe. Akkor nem volt pofám hátra állni, de nem bírtam a szemébe sem nézni. Arra próbálom rászoktatni magam ha ilyen van hogy valaki, aki nincs megszokva, bemásszon a személyes terembe, akkor pl. tüsszentsek vagy valami, és közben lépjek hátra, mert végig dadogtam az egészet (pedig amúgy emberekkel jól kommunikálok, magabiztosan beszélek- általában, kivéve ezek az esetek- és a szemükbe nézve, nem dadogva mondom amit szeretnék közölni) . Nem vagyok az a típus aki ha valamit mondani akar, tök lazán hozzá ér a másikhoz, vagy megveregeti a vállát, vagy ilyenek, de nem húzódom el ha hozzám érnek! Bár vannak olyan ismerőseim, akiktől kifejezetten furán esik le ha összeérünk, de nem vagyok ilyen érintésiszonyos ember. Igazából mást nem nagyon tudok most így per pill felindulásból mondani :/
2012. máj. 10. 15:29
 9/9 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem is durván kb 90%-ban hasonló szemléletem van világ felé és helyzetem van mint Ő neki. Született valamilyen megoldás??? Privátban eltudok mondani mindent.

Köszönöm.

2015. ápr. 29. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!