Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Majdnem 28 évesen eljutottam...

Majdnem 28 évesen eljutottam oda, hogy nem tudom ki vagyok mi vagyok miért vagyok?

Figyelt kérdés
az amiben eddig hittem kiderült nem számít ,amit eddig fontosnak tartottam rájöttem ellentétben áll a személyiségem meghatározó részével,azok az elvek amik vezéreltek alapjaiban kérdőjeleződtek meg bennem. Fogalmam sincs merre menjek tovább..értelmetlen minden ..
2012. máj. 4. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:

nem vagy egyedül :D

de írnál még:

mi volt amiben hittél, s kiderült nem számít?

mit tartottál eddig fontosnak tartottál...

stb

2012. máj. 4. 09:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyik kérdésre se létezik kielégítő válasz.

Élhetsz teljes életet anélkül, hogy definiálnád magad.

Az élőlények mindegyikének sikerült, az embert kivéve. De te is lehetsz kivétel. Kezdd el most.

2012. máj. 4. 10:00
 3/10 A kérdező kommentje:
hát igen ..a felelősség az életben, a "jól élni" frusztráló tudata ,a verseny magatartás elsajátítsa(eredménytelenül) belehelyezkedni a világba vagy inkább elfogadni a létezés adta lehetőségeket. Rájönni mit bír el a saját pszichém,függetlenedni tudtailag és nem elveszíteni az önvalót. Belátni hogy a személyiség korlátai gátat szabnak bizonyos vágyaknak ..szerint valakit de nem merni túlzottan kötődni ,ideákban élni ,felismerni halottságukat -teljes élet ?! fogalmam sincs az mi .. ..-úgy érzem nem tudom hogy merre és hogyan tovább :(
2012. máj. 4. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Látom, inkább tovább marcangolod magad. Keresd csak magad, aztán az életed végén rájössz, hogy a sok önmarcangolás helyett akár élhettél is volna.
2012. máj. 4. 10:46
 5/10 A kérdező kommentje:
..bárcsak lehetnék a növény szintjén beérném én a fotoszintézissel és örvendenék a természet csodás szimbiózisának ..-DE mivel gondolkodom és van agyam ezért nem tudok az eddigiektől elvonatkoztatni. De mind1 is. Amúgy akkor írj kérlek ha van érdemi mondanivalód -mert nem örömömben van ez ,és nem tudom hogy kell 'csak úgy élni' bele a világba .. :(:(
2012. máj. 4. 10:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Várhatod a számodra érdemi mondanivalót, de nem lesz ilyen. Több ilyen kérdésre válaszoltam már, és a kérdező sosem értette meg, amit mondtam. De sebaj, várd az érdemi választ, engem is érdekel, hogy mire fogod azt mondani, hogy "na ez igen!"
2012. máj. 4. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Én fiatalabb vagyok nálad, de remélem nem haragszol meg ha megpróbálok neked tanácsot adni.

Az életben folyamatosan változik minden körülöttünk és nekünk alkalmazkodnunk kell ehhez. Főleg igaz ez a mi társadalmunkban Magyarországon ahol alig 23 éve történt egy rendszerváltás, akik most 40 éves kor fölött vannak sokan máig nem tudták feldolgozni, hogy amit egykor az iskolában tanultak, minden amire fiatalabb korukban készültek egyszerűen szertefoszlott, lehet hogy most 10 évvel többet kell dolgozniuk a nyugdíjig, mint amit még 20 éve elterveztek. Az eddig megtanult ismeretek fogják kikövezni az előtted álló utadat, de az úton sok buktató van és ráadásul kanyarog is folyamatosan, lehet hogy vissza kell fordulnod és visszamenni a kereszteződéshez ahol te balra fordultál, miközben a helyes irány jobbra lett volna. Most te is ott állsz az úton és azon gondolkodsz melyik a helyes irány, én azt tanácsolom válaszd ki azt amelyiket a legjobban belátod és az se baj, ha közben meggondolod magad, mert akár vissza is mehetsz és választhatsz egy másik utat magadnak. Számtalan lehetőséged van és lehet, hogy csak akkor fogsz tudni választani közülük ha kipróbálod mindet. Azt tanácsolom ne add fel a reményt, mert ha ma még borús az ég holnapra viszont már ki fog sütni a nap. Remélem találsz benne valami hasznosat amit eddig leírtam, sok sikert az új életedhez! :)

2012. máj. 4. 12:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Olvasd el, nagyon ajánlom:

Irvin D. Yalom: Amikor Nietzsche sírt

Amiket érzel, ezeket érzem én is. Szembe nézni a lét szörnyűségével, a körülöttünk lévő világ szörnyűségével és hazugságával, az igazság és a szabadság keresése, leszámolni az illúziókkal kemény dió. Én is folyamatosan küzdök azzal, hogy bele ne roppanjak. Egyedül a természet szépsége, ami vigaszt nyújthatna, de azt is bemocskolta és tönkre tette az emberiség.

2012. máj. 4. 16:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha csaj vagy, akkor feküdj le velem! Ha nem, akkor téves...
2012. máj. 5. 00:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 26 vagyok, és én is hasonlóan. Amit eddig gondoltam, hogy ki vagyok, arról kiderült, hogy nem vagyok. Amikről azt gondoltam, hogy azokat szeretem csinálni a legjobban a világon, azok most nem töltenek el elégedettséggel egyáltalán. Az elveim megroppantak. Én a pszichoterápiát választottam, és elindultam egy kőkemény önismereti úton, nagyon remélem, hogy jutok valamire. Próbálom első körben feltenni a megfelelő kérdéseket, aztán megtalálni rájuk a válaszokat. Fogalmam sincs önállóan hogy lehet kimászni ebből.
2012. máj. 6. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!