Majdnem 28 évesen eljutottam oda, hogy nem tudom ki vagyok mi vagyok miért vagyok?
nem vagy egyedül :D
de írnál még:
mi volt amiben hittél, s kiderült nem számít?
mit tartottál eddig fontosnak tartottál...
stb
Egyik kérdésre se létezik kielégítő válasz.
Élhetsz teljes életet anélkül, hogy definiálnád magad.
Az élőlények mindegyikének sikerült, az embert kivéve. De te is lehetsz kivétel. Kezdd el most.
Én fiatalabb vagyok nálad, de remélem nem haragszol meg ha megpróbálok neked tanácsot adni.
Az életben folyamatosan változik minden körülöttünk és nekünk alkalmazkodnunk kell ehhez. Főleg igaz ez a mi társadalmunkban Magyarországon ahol alig 23 éve történt egy rendszerváltás, akik most 40 éves kor fölött vannak sokan máig nem tudták feldolgozni, hogy amit egykor az iskolában tanultak, minden amire fiatalabb korukban készültek egyszerűen szertefoszlott, lehet hogy most 10 évvel többet kell dolgozniuk a nyugdíjig, mint amit még 20 éve elterveztek. Az eddig megtanult ismeretek fogják kikövezni az előtted álló utadat, de az úton sok buktató van és ráadásul kanyarog is folyamatosan, lehet hogy vissza kell fordulnod és visszamenni a kereszteződéshez ahol te balra fordultál, miközben a helyes irány jobbra lett volna. Most te is ott állsz az úton és azon gondolkodsz melyik a helyes irány, én azt tanácsolom válaszd ki azt amelyiket a legjobban belátod és az se baj, ha közben meggondolod magad, mert akár vissza is mehetsz és választhatsz egy másik utat magadnak. Számtalan lehetőséged van és lehet, hogy csak akkor fogsz tudni választani közülük ha kipróbálod mindet. Azt tanácsolom ne add fel a reményt, mert ha ma még borús az ég holnapra viszont már ki fog sütni a nap. Remélem találsz benne valami hasznosat amit eddig leírtam, sok sikert az új életedhez! :)
Olvasd el, nagyon ajánlom:
Irvin D. Yalom: Amikor Nietzsche sírt
Amiket érzel, ezeket érzem én is. Szembe nézni a lét szörnyűségével, a körülöttünk lévő világ szörnyűségével és hazugságával, az igazság és a szabadság keresése, leszámolni az illúziókkal kemény dió. Én is folyamatosan küzdök azzal, hogy bele ne roppanjak. Egyedül a természet szépsége, ami vigaszt nyújthatna, de azt is bemocskolta és tönkre tette az emberiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!