Van egy osztálytársam, akik egyfolytába szemétkedik velem?
Verbális erőszakra fizikaival reagálni?
Ha más csatornán adod vissza neki, az biztosan nem lesz hatásos.
Nem szeretnék sértően fogalmazni, de ha valódi választ szeretnél a kérdésre, akkor leírom Neked.
Adott a kihívás: Megtanulod-e, hogy elengedd a füled mellett a sértegetéseket, vagy még több fájdalmat szeretnél kiállni? A fájdalom nem más, mint egy érzés, ami tanít valamire. Ha nem szeretnél találkozni ezzel az érzéssel, menekülsz előle, akkor újra és újra szembe fogod magad találni vele. Ezt hívják a tanulópénz többszöri kifizetésének. Ha megállsz, és jól megnézed, mi bánt, meglátod, hogy verbális erőszaktól rosszul érezni magadat nem több puszta illúziónál.
Vagy lecsaphatod a srácot, de ebben az esetben ez csak tüneti kezelés lenne. Az oki kezelés az, hogy megtanulod, mit engedj el a füled mellett, és milyen típusú konfliktusoknál érdemes inkább megszólalni. Ha nem tanulod meg, találkozni fogsz egy következő ugyanilyennel, és őt is le kéne csapnod, majd a következőt... Lehet, hogy az azutáni a főnököd lesz, és akkor marad a rágódás, pontosan az, amit most is teszel.
Magyarországon sajnos az emberek többsége soha semmiért nem fordulna pszichológushoz - ha nem megy a konfliktuskezelés, és úgy érzed, bátran fölkereshetsz egy szakembert. [Nem én mondom, hogy menj el, nem küldelek, nem "el kell menned", stb., hanem ha úgy érzed, fölkereshetsz. Ez a Te teljesen szabad döntésed.]
Hosszú ideje tartó konfliktus-sorozat, rendkívül hibás konfliktuskezelési modellek, fizikai erőszak - ez néhány kommentelő válaszával sajnos valószínűleg nem megoldható.
Felejtsd el azt, hogy verbális támadásra fizikai támadással válaszolsz.
Aki ehhez hozzászokik nem fogja tudni később megállni a helyét. A felnőttek világában ez nem működik. A munkahelyeden ért támadásokra amik ennél sokkal sunyibbak lehetnek(pl célozgatás) nem válaszolhatsz fizikai erőszakkal. Tapasztalatból mondom, azokból az emberekből akik erőszakkal oldották meg a problémáikat a suliban, nem lett semmi. Három hely van ahol működik a verbális támadással szembeni fizikai erőszak: általános iskola, középiskola, börtön.
igen igaz,csak ha az emberhez vágják minden másnap hogy hogy kurták meg az anyját..hát nem tudom én biztos már kihívtam volna bunyózni! mert ha valaki ilyet mer mondani akkor muszáj lekeverni neki 1-két sallert!!!biztos ha képen baszod
nem ugat többet ilyeneket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!