Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg ennyire selejt vagyok?

Tényleg ennyire selejt vagyok?

Figyelt kérdés

Nagyon zárkózott vagyok, utálok idegen emberek között lenni. A gond az, hogy nem tudom magam megértetni az emberekkel és sokszor félre is értem őket. A minap például az történt, hogy busszal jöttem haza és egy nő megkérdezte, hogy leszállok-e. Egyszerűen nem fogtam fel, hogy mit akar ezzel, mondtam, hogy nem. Aztán sértődötten elment mögöttem és rájöttem, hogy azt akarta, hogy majd engedjem le. Mégis hogy lehetek ennyire hülye?

Mindig történik velem valami hasonló, ezért egyre jobban szorongok idegenek között.

Ja és igen csendes is vagyok, amikor társaságban vagyok (akiket ismerek), akkor is el kell általában telnie egy kis időnek, mire ellazulok és fesztelenül tudok beszélgetni.

Egyébként akik ismernek, azt mondják, hogy okos vagyok. Ez szerintem is így van, csak egyszerűen nem tudok kommunikálni. Olyan béna vagyok :(

Mégis mi lesz velem így, ha felnövök?

13/L

2012. ápr. 27. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Még sokat változhatsz.

Figyelj oda a dolgokra, ne bambulj, ne álmodozz közben.

Legyenek barátaid, és beszélgess velük sokat. De ne a neten keresztül.

2012. ápr. 27. 20:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanilyen vagyok. Velem valahogy úgy van, hogy egy emberrel jól el tudok beszélgetni, de ha több van ott meg sem bírok szólalni.Szóval érdekes :DD...
2012. ápr. 27. 23:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Velem is előfordultak már ilyen kínos helyzetek, amikor rájöttem bűntudatot, meg szánalmat éreztem magam iránt, hát túl kell tenni magad rajta, 13 évesen még nagyon sokat változhatsz, főleg ha kijártad az általánost... nagyjából akkor fog eldőlni milyen viselkedésed lesz felnőttkorodban.

Én 17 évesen is zárkózott vagyok, barátaim sincsenek, de ha hozzám szólnak nyugodtan válaszolok bármit, vicceset is, nem kell ezen rágódni.

Szorongás is elfog múlni, persze nem jó érzés ezt átélni, de a normális emberek ezen mind átmentek.

Csak lazán. :)

2012. ápr. 28. 12:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Hű, köszi a válaszokat :) Teljesen megnyugodtam :)
2012. ápr. 28. 15:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Isten nem gyárt selejtet ^^
2012. ápr. 28. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első négy sorban láthattunk egy példát arra, hogy ha két rosszul kommunikáló ember találkozik, akkor abból milyen dolgok sülnek ki.

Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogy a változás nem magától megy végbe. Kőkemény munka eredménye, ami egyben minden lépésében izgalmas, élvezetes is.

Keresd a jó társaságot, és beszélgess minél többet. Az emberek szeretnek pl. arról beszélni, amiben jók. Kérdezd a jó tanulót, hogy csinálja. A jó pasizós/csajozósokat arról, hogy csinálják. Kérdezz infot idegenektől. Kérj segítséget bátran. Szólítsd meg a buszon az embereket. A kommunikáció gyakorlattal jöhet, ehhez kell viszont a bátorság: sok helyzetben sok emberrel nyitni. A bátorsághoz elengedhetetlenül fontos tudni és elfogadni: lehet, hogy a másik fél mosolygós, ha megszólítják, de benne van a pakliban az agresszív válasz is. Na és? Ettől kell félni? Csak önmagát minősíti vele. Továbbállni nem nagy nehézség, más dolgod meg nincsen vele. Megütni nem fog, mert a látványosan sötét alakokat nem nehéz kikerülni. Verbális erőszaktól félni pedig puszta illúzió.

A képesség azonban a gyáváknak nem jár. Az élet más területein sem. [Akik pl. az agresszív választól félnek, nem mernek kommunikálni, így gyakorlatuk sem lesz. Még több félreértés, még több félelem. Ördögi kör.] Nézz csak meg mosolygós és megfásult középkorúakat, idős embereket. Mindkét úthoz a lehetőség előtted áll.

2012. ápr. 29. 01:43
 7/7 anonim ***** válasza:

A nő feltett egy kérdést. Megkérdezte, hogy leszállsz-e. Te erre megfelelően válaszoltál. Azt mondtad, hogy nem, azaz nem áll szándékodban leszállni. Ez alapján esetleg sejthette volna, hogy nem is tervezed megváltoztatni a pozíciódat, amíg a buszon tartózkodsz. Miért is tennéd?

Én a kedves hölgy helyében nem sértődtem volna meg(ez egy teljesen logikátlan, buta reakció volt), hanem udvariasan megkértelek volna, hogy engedj el, mivel - ellentétben veled - én szeretnék leszállni.

A kérdezők között a legtöbb ember buta. Sőt, a legtöbb ember mindenhol buta. Valószínűleg ez a hölgyemény se volt túlzottan intelligens. Egy érett/intelligens ember nehezen sértődik meg. Ez a bizonyos nőszemély - véleményem szerint - helyesebben tette volna, ha nem sértődik meg, és helyette egyértelműen fogalmazza meg szándékát. Úgy tűnik, hogy erre nem volt képes. Ennyi.

Kivételesen a 13 éves kislánynak volt igaza.

Amikor a kérdést megláttam, akkor ezt még nem feltételeztem. Te rendes lánynak tűnsz, de ne bízd el magad túlságosan, és ne barátkozz bunkó pasikkal.

2012. ápr. 29. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!