Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ennyire selejt?...

Miért vagyok ennyire selejt? Egyedül vagyok ezzel?

Figyelt kérdés
Úgy érzem semmihez sem értek, nincs olyan területe az életnek, amiben jó lennék. Próbálom keresni a számomra megfelelő munkát, de nem találom, nincs semmi, amiről azt mondhatnám, hogy bízzátok csak rám. Nincs semmi hobbim sem. Egyszerűen úgy érzem, hogy csak az van az életembe, hogy hazajövök és tanulok egy kicsit, majd lefekszem és megint reggel. Anyám folyton veszekszik velem, hogy a gép előtt ülök állandóan és játszok, pedig ez nem így van, sosem játszom, hanem majdnem minden házimat gépen kell megcsinálnom és csak azzal foglalkozom, de nem játékokkal és gyerekes dolgokkal. Bejelöltem egy fősulit, ahová remélem felvesznek, de mi lesz velem, ha nem vesznek fel? Mihez kezdjek? Az a szak talán érdekelne, de ha nem jön össze...?! Úgy érzem nincs életcélom! Elvesztem. 20/F
2010. jún. 8. 23:01
 1/9 anonim válasza:

hát ezzel sztem sokan vannak így (én is így voltam). sztem a lényeg, hogy tökmindegy mivel, de kezdj el valamivel foglalkozni, ha más nem, iratkozz be egy tanfolyamra. én már dolgozom, de hogy ne kattanjak be, minden évben tanulok valami újat, illetve igyekszem havonta kipróbálni valami teljesen új dolgot. hogy mire gondolok? pl.: angol tanulás, jogsi szerzés, ECDL tanfolyam, magadtól is lehet egy csomó dolgot tanulni: főzés, varrás, vasalás.

próbálj meg segíteni másoknak, nem pénzzel, idővel és energiával (jelentkezz önkéntesnek valahova). illetve nézd meg az "Igenember" c. filmet! Elég jó film, talán ez is segíthet.

2010. jún. 8. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:

nem vagy egyedül,nálam nagyobb selejt a világon nincs! Képtelen vagyok olyan munkahelyet találni,amit szivesen csinálnék,ahová betudnék illeszkedni. Depis vagyok,ezáltal gyűlölök mindent/mindenkit,utálom ha bárki hozzám szól,ha meglátok egy ismerőst szépem elkerülöm, csak ne szóljon hozzám stb.stb. Bár én tanácsot nem tudok adni, de nem vagy egyedül sajna. Én még az utcára se megyek ki,csak ha tényleg nagyon muszály :S

24/l

2010. jún. 8. 23:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül vele.Ugyanilyen vagyok én is 18 vagyok de még mindig nem tudom mi legyek.

Azon kívül elég magamba fordulós vagyok. Leginkább egyedül vagyok de vannak barátaim csak velük ritkán találkozok.

Néha pedig nem szeretek kimenni az utcára se,sehova.

Tehát nem vagy ezzel egyedül. Ez egy körforgás.

2010. jún. 9. 00:00
 4/9 anonim válasza:
ez különben azért is lehet, mert eddigi életed során csak a tanulással foglalkoztál, semmi mással. így tök természetes hogy ennek túl sok kézzelfogható hasznát nem látod, és úgy érzed semmihez sem értesz. ezért kell olyan dolgot tanulni, aminek látható eredménye van, és érzed hogy általa több leszel, illetve a tudás értelmes dologra használható: tánc, gépírás, valamilyen hangszeren játszás, stb... kezdj el sportolni, lehet kertészkedni, szobrászkodni, a lista elég hosszú. a lényeg hogy látszódjon az eredménye! nekem ezt a programozás jelentette annak idején, bár az még most is zavar, hogy fizikailag jelenlevő dolgot nem tudok alkotni
2010. jún. 9. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Már csak az írásodból is lejön hogy nem vagy selejt, de sajnos vannak nagyon nehéz dolgok amikkel neked kell megküzdeni, az Igenember című filmet amit ajánlottak, pedig én is ajánlom, és gondolkodj el rajta..
2010. jún. 9. 00:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Az hogy nem találtad meg mi a jó munka a számodra ( ami ilyen fiatalon nem nagy gond ) nem tesz selejtté.
2010. jún. 9. 15:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs selejtes ember. Tudom, hogy közhelyként hangzik, de attól én még hiszek benne: a világon van egy hely, amit csak Te tölthetsz be, és van valami, amit csak Te tudsz megtenni, rajtad kívül senki más. Még akkor is így van, ha nem látod előre a történéseket. De hát hogy is láthatnád? Akkor hol lenne az izgalom? Abban is hiszek, hogy semmi sem történik véletlenül, mindennek oka és következménye van. Feltettél magadnak egy helyes kérdést, biztosan meg is fogod találni önmagadban a helyes választ.

Különben annak ellenére, hogy még csak 19 éves vagyok, életemben először most bizonytalanodtam el önmagamban. Eddig minden döntésemet helyesnek találtam, de most ...Egyetemre járok, éé úgy érzem, hogy ez nem én vagyok. Nem tetszik ez az egész, nem érzem jól magamat. Szeretnék átjelentkezni főiskolára, de teljesen tanácstalan vagyok. De az agyam állandóan ezen pörög, úgyhogy tudom, hogy meg fogom találni a megoldást.

Egy szó, mit száz (újabb közhely): fel a fejjel! :D

2010. jún. 9. 19:02
 8/9 A kérdező kommentje:

Az Igenembert én is láttam és tetszett is, elég elgondolkodtató volt, de lényegében ennyi... Tudom, hogy kezdeni kellene valamit, hogy izgalmasabb legyen az életem, de egyszerűen nem tudom, hogy mit?!

Én is inkább bezárkózom, nem szívesen találkozom senkivel, de ne kérdezzétek, hogy miért, mert nem tudom. Nekem is vannak barátaim, bár én is nagyon ritkán találkozom velük (talán már nem is barátok).

Régen állandóan én voltam az egyik középpont, nélkülem a barátaim, nem csináltak semmit és rengeteg mindenben benne voltam, de ez megszűnt, azzal, hogy felnőttünk vmilyen szinten és más-más iskolákba kerültünk. Azóta visszasírom a régi szép időket!:S

Egy egyetemre én is jelentkeztem, föl is vettek, de otthagytam én is, mert úgy éreztem, hogy az nem én vagyok. Talán jó döntés volt, mert tényleg úgy érzem a mai napig, hogy ha sikerült is volna lediplomáznom, akkor sem szerettem volna a szakmában dolgozni. Anyum ezt is a fejemhez vágja folyamatosan, hogy semmit nem tudok végigcsinálni, de igaza is van...

Jogsim már van, ECDL-ből már csak 1 modul hiányzik, mert azt nagyon nem tudom, nyelvvizsgát meg szeretnék és jártam is felkészítőre, de mivel semmit sem haladtunk, így azt is otthagytam.

Azt hogy csak folyton tanulnék, nem mondanám, mert valóban tanulok, de csak annyit, hogy jó legyek, mert rettentően precíz és felelősségteljes vagyok. Ennek ellenére mégsincs semmi, amiben jó lennék, amiről mással el tudnék beszélgetni... :(

2010. jún. 10. 16:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyébként sokszor mondják, hogy miért nem jövök össze már vkivel, hiszen nem vagyok csúnya, meg helyes vagyok, de emellett félénk is. Próbálkoztak már lányok többen is, de általában lekoptatom őket, mert nem vagyok az a típus, aki eladja magát olyan lányoknak, mint a mai fiatalok. Normális, megértő lány meg már kevés van. Lehet, hogy túl nagyok az igényeim is?
2010. jún. 10. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!