Hogy éreztetek érettségi után? És hogy alakult az életed, ha már eltelt azóta egy kis idő?
Úgy értem, olyan rossz érzéseim vannak... Vége a középsulinak, pedig olyan jó volt, és most annyi kétely van bennem a jövővel kapcsolatban. Úgy érzem ennél már csak rosszabb lesz. :( Összetett dolog:
1. Nem tudom, mit kezdjek magammal majd az életben, h mi a hivatásom, több dolog is érdekelne, de szeretnék vmi olyat, amivel viszem valamire az életben és szeretem. Félek hogy nem találom majd meg.
2. Nem akarom majd a barátaimat elveszíteni. 2 barátom nagyon fontos számomra, nem tudom elmondani, olyan lelki társ szerűség. Nem vagyok olyan, aki egyedül nem tud létezni, vagy h mondjam, aki a barátai nélkül nem tud menni sehova, de jövőre valószínűleg messze leszek innen, és nem tudunk találkozni. Nem szeretném elveszíteni őket.
És tegnap volt a bankettünk, ott voltak a tanáraink is, és olyan jó volt. Nem tudom elhinni h már itt tartok, mintha csak most lettem volna elsős, és úgy elrohant ez a pár év...
Hát én 1 nagyon rossz osztályba jártam, szóval én örülök neki, hogy megszabadultam tőlük. (egyébként mindenki így van ezzel az osztályban, egyszerűen nem voltunk összetartóak).
Várom már, hogy mi lesz velem szeptembertől,remélem jó osztályt kapunk.
Jah és nagyon örülök, hogy végre érettségivel rendelkezem :D
első vagyok
én is rossz osztályba jártam és remélem hogy jövőre normális osztálytársaim lesznek
Nekem az érettségi utáni napokban olyan furcsa kiégettség érzésem volt. azt hittem, hogy majd hatalmas megkönnyebbülés lesz és enyém lesz a világ. ehelyett meg csak annyi volt bennem, hogy na, megvan ez is. aztán ősszel kezdtem az egyetemet és az első évben nagyon-nagyon hiányzott a középsuli, a régi osztály, a tanárok. aztán kialakult az ottani baráti köröm, és a középsuli meg az érettségi/ballagás egy távoli emlék már:) jövőre diplomázom, jelenleg halálosan elegem van az egészből, de tudom, hogy ha végzek, hiányozni fog.
ne keseredj el, az élet megy tovább. most egy új életheyzetbe kerülsz, és majd itt is találsz új közösséget.
Hát én sajnos nem sok jót tudok mondani az érettségi óta eltelt egy évemről:S Én is rohadtul nem tudtam, hogy mi legyek, hol tanuljak tovább, így hasraütésszerüen választottam egy egyetemet, felvettek, de körülbelül már a gólyatáborban kiderült számomra, hogy rosszul választottam, és ez a vélemény nem jobb, csak rosszabb lett. Úgyhogy otthagytam a sulit anélkül,h befejeztem volna a második szemesztert. Most pedig szíd az egész család a döntésemért én pedig ott állok, ahol egy évvel ezelőtt: Fingom sincs merre tovább, hova menjek, mit csináljak.. A felsőoktatás egyébként egy rakás szar, tanulórobotokká teszi az embereket, közben minden olyan üress, felszínes, igénytelen, ..csak az számít, hogy sikerüljön a vizsgád.:(
Azért voltak ám jó dolgok is: Az igazi barátaimmal nem szakadt meg a kapcsolatom, pedig az év nagy részét 250 km-re töltöttük egymástól.Igaz, hogy jóval ritkábban találkoztunk, és sokszor csak telefonon, vagy MSN-en tudtunk beszélni, de nem változott semmi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!