Haszontalan vagyok mert nincs munkám?
1 éve hogy itthon vagyok, és olyan feleslegesnek érzem magam. Én intézem a bevásárlást, meg segítek a főzésben, takarításban stb de ez kevés. Olyan mintha semmi értelme nem lenne az életemnek. Minden napom ugyanolyan, reggel 7 körül felkelek, reggeli, bolt, 11-re itthon, ebéd, házimunka, sorozatozás, és már este is. Egybefolynak a hétvégék, hétköznapok. Még párom sincs, szórakozni sem járok, emberek közé is csak a boltban megyek...
22 éves vagyok.
A kérdésedet olvasva azt hittem a nővéremről van szó. Ő is 22 éves és pontosan ugyanebben a szituban van. Egy az egyben. Csak ő 11-kor szokott kellni, nem 7-kor...
Nagyon rossz lehet most neked, sajnállak nagyon! Próbálj személyesen munka után nézni. Boltokba (ruha, cipő, élelmiszer stb.) jelentkezni önéletrajzzal, széles mosollyal.. bármennyire is nehéz.
"- A mamádat oldják meg a szüleid. "
Hát ez az, hogy nem élnek a szüleim, és a mamámnak 2 gyereke volt, és mindkettő meghalt. Az egyik 5 éve, a másik 3 éve. Nincs másik unokája, csak én...
De amúgy az egyetlen dolog ami érdekelne az valami gyerekekkel kapcsolatos. Óvodai dajka, vagy valami gyermekgondozó vagy ilyesmi. De erről meg lebeszéltek, mert azzal jönnek hogy
1. Nagyon kevés a fizetés, annyira kevés hogy nem lehet belőle megélni
2. Annyira "idegölő" annyi gyerekkel lenni, hogy ha oda jutok hogy sajátom legyen, nem lesz hozzá türelmem
3. Állítólag ilyen helyekre csak protekcióval lehet bekerülni, kevés az üres állás.
Nem.
Gyerekkel kapcsolatos dolgot meg próbáld meg. Ha kevés lesz a pénz, ott hagyod, ha ideg ölő, akkor is.
Tanácsot mindenki tud adni, az ingyen van.
Szia.
Velem is ez a helyzet, csak én 19 vagyok, és nincs szakképesítésem sem, csak érettségim. Szerintem nem vagy haszontalan. Próbáld meg hasznosan eltölteni az idődet, kösd le magad, kezdj valami újba, gondolkozz el, mi érdekel, stb. Egyébként meg, ha a mamáddal törődsz, már eleve nem vagy haszontalan, plusz munkát találni is akarsz, akkor meg?
Ha a gyerekekkel való munka érdekel, adhatnál fel hirdetést is, írtad, hogy elég közel laksz BP-hez, elmehetnél bébiszitternek, bár tudom, nehéz ilyen állást találni, de sosem lehet tudni.
Ne keseredj el, majd találsz valamit, nem negyven éves vagy, ne hagyd, hogy besavanyodj ebbe az állapotba. Remélem, sikerrel jársz a közeljövőben. :)
Hat en oszinte leszek hozzad...szerintem egyetlen eselyed ha kimesz kulfoldre ringyonak. Marmint ha no nemu vagy...
A nagymamad miatt erzett felelosseg is akadalyoz, bar o nem tehet rola de igy van..ha nem teszel szert plusz tudasra, fejlodesre, eltunsz a sullyesztoben, az evek telnek-telnek a fejed felett s nem tortenik semmi..
Tudom talan durva amit irtam de nem fogok hazudni, ez a velemenyem. Presze lehet papolni hogy jajj kisegito munka, ideiglenes munka igy meg ugy. De abbol sohasem lesz annyid hogy tovabb tudj lendulni.
A ringyosag sem egyszeru manapsag, nem mindegy hova megy az ember..de ez sem az a biznisz ami regen volt..tul nagy a konkurencia, sok a lany, az arak lent. viszont nem otthon vagy, vilagot latsz, es penzt is kapsz..
Csak nagyon kell vigyazni ket dologra: Hogy hol csinalod, Es hogy megmaradj onmagadnak, ne vessz el ebben a kabszeres vilagban, tudj lelkileg egeszseges maradni. Sokaig nem szabad csinalni! Csak addig amig annyi penzed van belole hogy valami olyasmit tanulj amivel jobban el lehet helyezkedni.
Na THE END :)
Próbáld meg azt felhasználni, amid van: az idődet.
Az egész világ, minden információ ott van a szobádban: az internet.
19 évesen kezdtem dolgozni, minimálbérért. Az sem elég semmire. Volt viszont időm közben. Évekkel később a netről folytattam a gazdasági tudásom bővítését, amivel már pénzt keresek. A sikerektől értékesebbnek érzem magam.
Olvass a művészetekről, a neten le van írva, mit hogyan tudsz megtanulni. Írj regényt. Alkoss valamit. Vagy csak gyakorold a tudatosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!