Nem tudom miért van ez, Ötletek?
ez egyénfüggő hogy ki hogy viselkedik ilyen helyzetben
de talán nem bízol magadban eléggé?
A legtöbb ember hasonló cipőben jár, mert nem azon van a hangsúly hogy mennyire vagy izmos vagy mit tudsz ( persze az állóképesség is számít) a támadásnál az indítás a lényeg. Mire te feldolgozod magadban hogy megtámadtak addig az első pofon már be is jött. Amit tehetsz hogy kikapcsolod a blokkolást magadban és az ösztöneidre hagyatkozol, ne azon gondolkodj , hogyan is védhetem ki a támadást mert azt nem védheted ki az JÖN. Csak reagálhatsz rá. Pl: Volt egy 150 cm-es legfeljebb 45 kg-os cingár alkatú osztálytársam a suliban aki ha focizott úgy tudott "támadni" hogy mindenki leblokkolt. Nem volt félelmetes a látvány de annál inkább meglepő és ez zavaró is volt mert nem tudtuk mit reagáljunk rá és biza sokszor előnyre tett szert ezáltal. Neked is ez kell. Ha támadnak ordíts és pattanj mint a nikkelbolha, aztán majd ráérsz helyezkedni, hogy mit csinálj és hogyan. Bár szerintem a tapasztalatok azt mutatják (saját) ilyen jellegű ellentámadás esetén annyira megzavarodnak hogy a legtöbb esetben elfelejtik mit és mért akartak veled csinálni, vagy a teljes fordulatra is volt példa. DE egy dolgot ne felejts el.
MINDIG VAN NAGYOBB ÉS ERŐSEBB! És még valami: egyszer úgy elszállt az agyam (miután megkaptam az első pofont és rájöttem ez a gyerek hiába nagyobb meg izmosabb k..a gyengén üt!) hogy a vége kórház lett. Meg miegymás!
Előző vok még:
Csak akkor üssél, ha már megütöttek, sose kezdeményezz... nyomorult szánalomraméltó ember az, aki nem tud szavakkal visszavágni ha csak sértegetik v ilyesmi...
Ha már megütöttek, akkor tépd szét őket... :D
Miért kerülsz egyáltalán olyan helyzetbe, hogy erőszakot akarnak veled szemben alkalmazni?
Az, hogy blokolsz inkább csak azt jelenti, hogy nem vagy agresszív, és ennek örülj.
A megoldás az, hogy tudatosan került az olyan helyzeteket, ahol fizikai erőszakkal szembesülhetsz. Ez nem a te világod.
A küzdő sportot pedig ki kellene egészíteni annak mentális oldalával is. Vannak ilyen iskolák, ahol fejben is tanítanak, nem csak testben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!