Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Határozott jellemet hogyan...

Határozott jellemet hogyan alakíthatok ki?

Figyelt kérdés
25 vagyok és hiányzik.
2012. márc. 12. 19:22
 1/3 anonim válasza:

Már késő.

De azért azt megpróbálhatod hogy egyszerűen figyelsz arra hogy kinek mit mondasz. Képzeld el, hogy "Határozott Vagány Te" mit mondana az adott szituációban és mondd azt.

2012. márc. 12. 19:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Mármint magadnak? :) Akkor ez nem gyereknevelés kategória :) Egyébként nem tudom, valaki vagy ilyen jellemű, vagy nem. Lehet "gyakorolgatni" hogy az ember beveszi a lesza.rom tablettát és kicsit határozottabb lesz, de ez sokáig nem tartható. Legalábbis nálam nem jött be. Ha határozottabban léptem fel valakivel szemben, utána furán éreztem magam, bűntudatom volt, stb. A környezetem meg, mivel azt szokta meg hogy nem vagyok velük szemben határozott, egyből rákezdett a "de megváltoztál" mondókára, rossz értelemben.

Én pl. mindig halkan beszélek, ha valakivel nem egyezik a véleményem, megvonom a vállam és nem mondom a sajátomat tovább. Kolléganőim nagyhangúak, határozottak, egymást túlkiabálva vitáznak. De amikor egyszer én mondtam el határozottabban a véleményemet, mindenki elnémult, és csak lestek rám mint az ufóra, és egyik kérezte: "Most miért ordibálsz?" A többiek meg furán néztek....aztán a hátam mögött jött a "de megváltozott..."

HOgy miért? Mert tőlem nem ezt szokták meg, én nem ilyen vagyok valójában. Felvenni lehet egy másik jellemet, de nem biztos hogy jól fog állni.

2012. márc. 12. 19:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Sehogy. Erre születni kell...
2012. márc. 13. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!