Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lennél szervdonor? Tiltakoznál...

Lennél szervdonor? Tiltakoznál életedben, hogy halálod után ne vegyenek ki belőled semmit?

Figyelt kérdés
Ha a gyermeked elhunyna engednék, hogy valamelyik szervét egy másik haldokló gyerek kapja meg?
2009. jún. 10. 08:26
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Felőlem még a hajamat is átültethetik!A gyerekeimét is adnám,ha azzal bárki életét meghosszabbíthatják.
2009. jún. 11. 00:15
 22/32 anonim ***** válasza:
54%
a gyerekem szervet semmiert a vilagon nem adnam ,magamet lehet
2009. jún. 12. 18:47
 23/32 anonim ***** válasza:
38%
az elozo vagyok es meg annyit szeretnek hogy nem ertem azokat az anyakat akik azt irjak hogy a gyerekeik szerveit odaadnak,meg a gondolatja is elremiszt.a gyerekem a legszentebb dolog a vilaGON
2009. jún. 12. 18:50
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Pont azért, mert édesanya vagyok, tudom (hülyeség! nem tudom, maximum sejthetem) átérezni, hogy mit érezhet egy édesanya, ha a gyermeke haldoklik. Pokoli érzés lehet az, hogy azért drukkolok, hogy egy másik gyermek meghaljon, mert csak így élhet tovább az én gyerekem. Már a gondolattól is bőgök. Ha az én gyerekemen már nem lehetne segíteni, akkor ici-pici boldogsággal töltene el a gyászban, hogy akár 7 gyermek életét is megmentette az én kincsem.

2009. jún. 12. 20:01
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
A sajátomét is engedném és a gyermekemét is
2009. jún. 12. 21:24
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

18.50-nek

Minden anya nagyon szereti a gyermekét. És nagyon nehéz megélni, ha a gyerek haldoklik, meghal. (volt a családban ilyen és jelen voltam, én is anya vagyok, át tudom érezni)

De ha meghalt, akkor az nem hozza vissza, ha érintetlenül temetem el. De ha segíteni tud a kicsi más gyereknek, más családnak, ha egy beteg gyerek meggyógyulhat és teljes életet élhet, akkor miért ne? Nálunk se volt egyszerű, amikor az orvosok odajöttek és megkérdezték a szülőket, hogy hozzájárulnak-e. Mégis, ott a kiságy mellett állva azt mondták, hogy természetesen, csak még kérnek egy kis időt elbúcsúzni. Szerintem ez így helyes. És hidd el, hogy nekik is könnyebb volt feldolgozni, hiszen nem született a kicsi hiába, valahol van 3 család, akiknek ez jelentette a legnagyobb boldogságot.

Ha te lennél a beteg gyerek anyja, te is hálás lennél ha valaki megteszi a te gyerekedért.

2009. jún. 13. 08:35
 27/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is odaadnám, és ugyan nincs gyerekem, de most úgy gondolom, hogy az övéit is.
2009. jún. 13. 16:29
 28/32 anonim ***** válasza:
50%

Persze... Majd ha (jó sokára) lesz gyerekem az övét is. Meg fogok vért adni is ha már lehet. Meg leszek olyan élő donor is.. érted, hogy pl. kiveszik a májam felét, mert úgyis visszanő.

Am 14 vagyok xD

2009. jún. 14. 18:39
 29/32 anonim ***** válasza:

18:50!

Ha lesz gyermekem,és úgy alakulna,hogy nem tudják megmenteni az orvosok az életét,de a szervei egészségesek,hiába mondom,azt,hogy nem,nem tarthat életben egy másik kicsit,attól nem fog feléledni a gyerekem...ha én segítek máson,csak akkor várhatom el,hogy rajtam segítsenek...:)

Kitudja,hogy lehet,hogy utána még én is kerülök olyan helyzetbe,hogy segíthetnének egy donorral.

Én biztos,hogy magamat ha lesz gyerekem azt is szivesen odaadnám,így legalább megmarad belőle még egy kicsi a földön:)

Jó dolog a segítség,és engem nyugodtan össze vághatnak,ha azzal meg tudnak menteni embereket!

14/L

2009. jún. 15. 15:54
 30/32 anonim ***** válasza:
Hogy az _én_ szerveimmel valaki esélyt kapjon az életre, abba természetesen beleegyeznék. Boldoggá tenne! Azt hiszem, most legalábbis, egészségesen.
2009. júl. 4. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!