Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lennél szervdonor? Tiltakoznál...

Lennél szervdonor? Tiltakoznál életedben, hogy halálod után ne vegyenek ki belőled semmit?

Figyelt kérdés
Ha a gyermeked elhunyna engednék, hogy valamelyik szervét egy másik haldokló gyerek kapja meg?
2009. jún. 10. 08:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Persze...simán,nekem akkor már mindegy lenne...és a gyerekemét is...ahogy már mondták elöttem,ha más tud vele élni,hát éljen!
2009. jún. 10. 11:50
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Magyarországon elméletben(!) úgy működik, hogy ha életedben nem tiltakozol, akkor felhasználható. Ezért elméletben, mert sajnos sok családtag tiltakozik vagy döntésképtelen, hiába a megengedő rendelkezés az orvosok nem merik végrehajtani.

Viszonylag kevés nő hal bele a szülésbe, de amikor én szülés előtt álltam, a szüleimnek és a férjemnek a lelkére kötöttem, hogy ha már nekem mindegy, akkor még ha nem is kérdezik meg az orvosok, akkor is mondják, hogy vihetnek mindent.

Ugyanez vonatkozik a gyerekemre. Én is ismerek olyan családot, akik elveszítették a gyereküket, de a gyerekük szervei tovább élnek más gyerekben. Csak ez ad enyhülést nekik.

2009. jún. 10. 12:02
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Én engedném, hogy a szerveimmel másokon segítsenek, sőt, akár minden porcikámmal, legyen az csont, bőr, vagy bármi, csak annyit szeretnék, hogy legalább egy kicsi darabot hagyjanak belőlem, amit el tudnak temetni, mert az is fontos, az életben maradtak számára. Csak azt nem tudom, hogy lehet valaki bejelentett donor. Tudom, hogy aki életében nem tiltakozik, az elvileg donor, de sokszor a hozzátartozók miatt mégsem lehet kivenni a szerveket. Hol lehet nyilatkozatot tenni, hogy én mindenképp donor akarok majd lenni?

Amúgy a gyerekem szerveit is engedném felhasználni (és igen, van gyerekem), hiszen ha én elvesztem a gyermekem, akkor pontosan tudni fogom, hogy ezt az érzést másnak nem kívánom.

2009. jún. 10. 12:04
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Én már felajánlottam. Ha a gyermekem elhunyna(amit nem élnék túl), és jönne valaki, hogy egy 2-3 vagy akárhány éves kisgyereknek pont jó lenne az ő pici szíve, vagy veséje stb..., akkor nem tudnám azt mondani, hogy nem. Legalább benne picit tovább él. Persze a tudattól hogy bántják a pici testét, még rosszabb lenne.
2009. jún. 10. 12:15
 15/32 anonim ***** válasza:
61%
De a pici teste amúgy a földben rohadna szét...
2009. jún. 10. 12:30
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Én már tájékoztattam a családomat arról, hogy ha meghalok, akkor a szerveimet felajánlom. A férjem és anyukám utálnak erről beszélni, de szerintem jobb ezzel tisztában lenni.

A gyerekeim szerveit is felajánlanám, hiszen rajta már úgysem tudok segíteni, de valaki más életét még megmenthetjük.

2009. jún. 10. 13:03
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy megengedném. Apukámnak veseátültetése volt, az életét mentette meg, mert 12 évig járt művesekezelésre. Iszonyú volt a szenvedését nézni. Boldog 4 éve volt. Majd az is leállt, és visszakerült gépre. Én felajánlottam neki az egyik vesémet, de nem akarta elfogadni, majd az anyukámét ültették volna be neki, de sajnos már nem volt rá lehetőség:(. Csak azt akarom mondani, hogy még igy is odaadnám az egyik vesémet, hogy élek!
2009. jún. 10. 17:50
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy engedném. Nekem olyakor már nem kell, vigyék ami kell.
2009. jún. 10. 18:10
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Én lennék, felemelő érzés, hogy segíthetek.

18 éves vagyok és már véradó...

2009. jún. 10. 18:28
 20/32 anonim ***** válasza:
50%

A gyerekeimbe nem turkálna senki.

A sajátjaim vihetnék, kivéve a szívemet, már ha így lehet választani (:

2009. jún. 10. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!