Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnám elfogadni, hogy...

Hogy tudnám elfogadni, hogy vesztes vagyok?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, és tulajdonképpen az ég világon semmi problémám sincs - egyszerűen csak nincs kedvem/kitartásom/erőm küzdeni. Frusztrált, sikertelen vagyok, olyan embereken töltöm ki a haragom, akikhez semmi közöm (pl.:: trollkodom Gyakorin :P )Nem vagyok menő, se jóképű, se izmos, se semmi... nem tisztel senki, félénk, zárkózott vagyok, amikor nagy nehezen társaságban kiböfögök magamból egy-két mondatot, utána órákig azon agyalok, hogy lehettem olyan se.ggfej, hogy ezt mondtam? Minimális emberi kapcsolataim vannak, képtelen vagyok ismerkedni (jó, nem is akarok), a munkahelyemen is beszólogatnak - nem szemétkedésből, illetve szívatásból (szerintem), egyszerűen csak "poénból" - a baj az, hogy mivel egyáltalán nincs se önbecsülésem, se önbizalmam, ezeket én kisebb-nagyobb volumenű támadásnak veszem. A szerelmi (és szexuális) életem egy csőd, sőt, inkább egy groteszk burleszk - igazi érzelmek nincsenek benne, sőt, már prostinál is voltam. Tulajdonképpen ez engem nem is zavar - a fő téma az életemben a pénz, tényleg már csak ez számít nekem, és inkább legyen egy Audi A5-ösöm, mint egy IDIÓTÁM, aki mindennap csókkal, öleléssel és "Szeretlek!" felkiáltással várjon otthon. (Ennyire utálnám magam?) Szemét vagyok a szerelemhez, de szemét is akarok lenni hozzá - nem bírom, ha valaki szeret (FÚJ), aki ilyet mond, az nem ismer, vagy egyszerűen csak másnak lát a valóságnál. Egyszóval: nincs egy jó tulajdonságom sem...

Szóval, a fentiekből is látszik: a legtöbb területen eléggé elsza.rtam az életem. Fáj, de ki kell mondani: vesztes vagyok. Na pont ez az: hogy tudnám ezt elfogadni??? Hogy lehetne azt elérni, hogy sztoikus nyugalommal nézzek ki a fejemből bizonyos helyzetekben és ezzel rengeteg felesleges kattogástól kíméljem meg magam? Tudatalatt nyilván tudom, hogy egy szerencsétlen, gyenge sz@r vagyok, a lényeg, hogy ez az állandó, megingathatatlan öndefinícióm legyen! Hogy csináljam???

Ui.: majd jönnek az életükkel baromira elégedett hüly... illetve emberek, akik majd szépen beszólnak, hogy "szánalmas vagy" stb.(ezzel csak adják alám a lovat ^^) Előre is köszönöm, nyilván érdekel a véleményetek, de ha már erre veszítek a fáradtságot, akkor a kérdésre is válaszoljatok! Ja, igen, még valami: nyilván nem hiszitek el, de nem sajnáltatom magam, hanem tényeket közlök.

Egyszerűen csak azon dolgozom, hogy meg öljem a bennem élő reményt. Mert meg kell ölnöm a bennem élő reményt. MEG KELL ÖLNÖM.

2012. márc. 8. 20:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tanultam hangszeren-semmi kiemelkedő. Jártam sportra, plusz tesiórán is voltam-semmi kiemelkedő.:P

Üzletelni úgy üzletelek, hogy rendszerint áron alul adom el a dolgaimat.:)

Mindenféle műszaki dologhoz tehetségtelen vagyok (csak, hogy tudd: építőipari suliba jártam).

A rántottát mindig odaégetem.:)

Számítógéppel úgy vagyok, mint a műszaki dolgokkal általában.

Volt/van álmom, lusta vagyok felesleges köröket futni érte-arról nem is beszélve, hogy ott a rizikó, hogy nem vagyok tehetséges...:)

Ébredj fel. Csak a te világodban alkotnak egy nagy, kerek egészt az emberek.

No, ha neked is vannak problémáid, akkor nem értem, miért nem érted meg, hogy vannak akik az élet borús oldalát figyelik...

"Siker nélkül nem élet az élet."

Na, ebben egyetértünk. Lehet, hogy pont ezért utálok élni...?

2012. márc. 21. 21:45
 12/19 anonim ***** válasza:
45%
Ha utálsz élni, legyél öngyilkos! Le lehet pontozni, de aki ennyire pesszimista, azzal nem lehet mit kezdeni, úgyse hallgat a jó tanácsra..
2012. ápr. 16. 19:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell olnom Frank Gabint...
2012. ápr. 16. 19:45
 14/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Egyszer már írtam neked, most megint. Te egy tiszta hülye vagy. Térj már észhez! Miért kell kiemelkedőnek lenni? Miért kell feltétlenül kiemelkedőt teljesíteni? Ha nem vagy egy hatalmas tehetség, akkor már nem is érsz semmit? Tényleg így gondolod? Ez a baja ennek a hülye világnak, hogy az ilyen hülyék teszik azzá. Állandósan ez a megfelelési vágy, ez a képmutatás. Már behülyülök tőle. Miért nem lehet az ember szimplán önmaga?
2012. ápr. 21. 19:08
 15/19 anonim ***** válasza:
Az utolsónak teljesen igaza van!!
2012. ápr. 26. 17:44
 16/19 anonim válasza:

Kérdező: Mégis mi a redvát akarsz hallani? Nagyon pályázol valami válaszra. De válaszolok én neked hogyan szűnik meg a gondod.

Végezz magaddal... Ahogy leírod, szerintem a környezetednek semmi jó nem származik belőled, neked is csak problémád van, nyírd ki magad, mielőtt elmerohamodban másokban tennél kárt. Te szánalmas fattyú, mit keresel még köztünk?

2012. aug. 23. 15:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust! Erősen ajánlott.
2012. szept. 8. 11:03
 18/19 anonim válasza:

Ez most egy kicsit önzőn fog hangzani, de örülök, hogy még nekem is több az életkedvem, mint neked :D Bocsi :S A kérdésedre a válasz meg egyértelműen az öngyilkosság (de ne tedd), vagy esetleg annyira szétbombázod az agyad, amíg egy nyáladzó géppé nem válsz. Tehát el kell érned, hogy az értelmi szinted megegyezzen egy cserepes virággal. Csak ebben az esetben tudod elfogadni ami van -bár ha ezt megengedi a maradék önbecsülésed, akkor fordulj orvoshoz-.

És egy kis jó tanács: Tudod vannak a probléma megoldó emberek és akik mindenben a problémát látják/keresik. Az utóbbi nem életképes. Ezért vagy megpróbálsz változtatni a gondolkodásodon (MINDEN probléma ott gyökeredzik), vagy nem érdemes tovább szenvedned. Én nem ajánlok könyvet, ha érdekel a dolog (embernek érzed magad) utána nézel. Tudod egy k*rv@ gyenge jellemen is lehet változtatni, ha AKAR az ember.

Végezetül itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac

Tudom a válasszal kicsit elkéstem, de ez van, remélem látod :)

2012. nov. 26. 21:52
 19/19 Tékwándó válasza:

ennyire gyökér azért ne legyél:

csak akkor ér valamit ha végignézed!!!!

[link]

2013. jan. 4. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!