Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lányok/nők, akik elégedettek...

Lányok/nők, akik elégedettek önmagukkal! Hogy sikerült magatokat elfogadni?

Figyelt kérdés

Szépnek mondott lány vagyok. Na most én ebből azt látom, hogy dagadt vagyok, az arcom sem szép és egyáltalán, SOHA nem tudom magam elfogadható állapotba hozni. Nem vagyunk gazdagok, nem vásárlok sokat, de olyan ruhákat hordok, amik tetszenek, csajosabb vonalon mozgok - bár ez inkább felsőrészre igaz (nem köldökig kivágott felsők, szolidabb:), nem vagyok szoknyás típus. Kapok is pozitív visszajelzéseket, de egyszerűen képtelen vagyok legalább egy minimális önbizalmat összekaparni. Csak annyit, hogy mondjuk leszarjam, ha valakinek nem tetszik a kabátom pl. Elfogadom, hogy vannak ilyenek persze, de baromi rosszul esik, ha mondják, ráadásul hetekig ezen agyalok, hogy a kabát, amibe amúgy "beleszerettem" első látásra, tök rosszul áll igazából. Azért külsőségeket írok, mert ezzel nem vagyok csak megelégedve, a belső még úgy-ahogy elmegy. Szóval az érdekelne, hogy aki hasonló helyzetben volt, az mivel próbálkozott/ mi vált be?

Előre is köszönöm a válaszokat!20L

2011. dec. 12. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:
a kabátnál az a lényeg hogy neked tetszen.először neked kell elfogadnod magad.én arra gondoltam ha ezt éreztem hogy a barátnőim így fogadnak el,aki szeret az így fogad el.de a barátnőimtől csak pozitívumokat kaptam:)
2011. dec. 12. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Hogyan tudtam elfogadni magam? Nem is tudom. Egyszer csak azt vettem észre, hogy ki vagyok békülve magammal. Igaz ehhez az kellett, hogy leadjak 13 kg-t és gondolom, ki kellett nőnöm a tini/fiatal felnőtt korból.

Egyszer eljön az az idő, amikor nem ez lesz a legfontosabb szempont. Nálam így volt.

2011. dec. 12. 20:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Elég őszinte ember vagyok, a barátaim is azok. Van akinek nem tetszik az a bizonyos kabát. De persze nem csak kabátról van szó, cipő, napszemüveg, meg hasonló nyalánkságok:) Bár lehet én vagyok a hülye, hogy kérdezem a véleményüket.
2011. dec. 12. 20:35
 4/4 anonim ***** válasza:

én is 20 éves lány vagyok, ismerős a helyzeted... tudod néhány éve még pont ezt gondoltam, egészen lelkibeteg voltam emiatt, aztán rájöttem, hogy ez így nem jó és tennem kell valamit...

Nem kell óriási változtatásra gondolni, csak például rájöttem arra, hogy az egy dolog, hogy nagyjából minden ismerősöm nap mint nap farmert hord, tornacipőt, sportcipőt stb... és én is hasonlóan öltöztem (igazából tudat alatt, nem direkt), de ez nem állt nekem jól. Rossz stílust követtem, olyan ruhákat hordtam, ami nem én vagyok. Azóta megtaláltam a stílusom, tudom hogy az egész ruhákban egészen más ember leszek, hogy jól állnak a szoknyák, jól áll ha harisnyát hordok, esetleg magasabb sarkú cipőt ( ne tűsarkúra gondolj, az nincs is nekem...:) )

szóval nálam ez volt a hiba, nem tudtam mi áll jól, és úgy naná hogy nem tetszettem magamnak. azóta ez teljesen más, most se gondolom azt hogy szép vagyok, ha belenézek a tükörbe, de ha belenézek az emberek szemébe, és látom, hogy hogy néznek rám, akkor tudom, hogy ez így most jó :) ez pedig magával hozza az önbizalmat, ha látod, hogy az emberek elismerően néznek rád, dicsérnek, elámulnak, ha meglátnak :)

ezt tudnám tanácsolni első lépésként, hogy találd meg azt a stílust, amiben tetszel magadnak. És ne arra gondolj, hogy mások mit gondolnak majd, mindig van olyan ember, aki nem lesz veled elégedett, dehát mit számít. Ha olyan szín áll neked jól, ami épp nem divat, de szereted, akkor hordd azt, vagy ha épp sminkelni van kedved magad akkor azért tedd, mert úgy gondolod, hogy most ezzel szebb leszel, ... stb

régebben naponta sminkeltem magam, azt gondoltam, hogy csak így vagyok elfogadható, de már rájöttem, hogy ez hülyeség... a hangulatomtól függ, hogy egyáltalán nem festem ki magam, vagy épp csak alapozót használok egy kis szempillaspirállal, vagy éppen tussal húzom ki a szemem... stb

szerintem kb érted mire akarok kilyukadni, remélem sikerül majd megszeretni magad :)) sok sikert hozzá!

2011. dec. 12. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!