Fizikai (könnyű) munkát végzek és egyre lassabban megy
a meló, már nem tudok gyorsan dolgozni, nagyon lassulok,25
éves vagyok, miért?
Figyelt kérdés
Gyárban dolgozom operátorként, kézi összerakós soron. Észrevettem, hogy egyre lassabban dolgozom, mint pár éve. 2 év alatt nagyon sokat romlott ez a dolog, 5 éve vagyok ott. Amúgy sincs kézügyességem, most meg a lassulás is ront a helyzeten. Azt nem hiszem, hogy a munka utálata miatt lenne. Más, aki később jött hozzánk dolgozni, pár hónap alatt is gyorsabb lett, mint én. Nem egy emberre értem, hanem alapból az évek folyamán érkezett munkatársakra. Nem kávézom, nem szedek semmit, nem alkoholizálok, nem vagyok álmosabb nappal vagy este, mint pl. 3 éve. Eddig senki nem vette észre annyira, de ez bármikor feltűnhet valakinek. Az elméleti, szellemi dolgokat meg tudom csinálni, amit a többiek néha elrontanak (anyag megrendelés, teljesítménylap töltés, mihez mi kell, tudom fejből, pedig van vagy 100 féle dolog, amit különféle alkatrészekből teszünk össze). Mit tudnék tenni, hogy gyorsabban tudjam csinálni a dolgom? Kézügyességemmel gond van, mert nem tudok fogni az ujjaim hegyével...
Nem tudom, de úgy érzem, aggódsz, hogy orvosi bajod van... Nézesd meg magad, egy neurológiai vizsgálat nem árthat, és az, hogy az ujaid hegyével nem tudsz fogni, elég szokatlan... Mióta van ez?
2012. febr. 16. 18:58
2/12 A kérdező kommentje:
Alapból ez van, nincs kézügyességem. Mint a filmekben, hogy kiesik minden a kezemből, nem tudom normálisan megfogni. Nagyon nehezen tanultam be normálisan, főleg a kisebb alkatrészekkel foglalkozó helyekre.
2012. febr. 16. 19:00
3/12 anonim válasza:
Érdekes ez is, nem tudom. Egy neurológiai vizsgálat nem lenne rossz, talán az érzékelés nem 100%-os az ujjbegyedben, lehet, hogy az idegpályák sérültek.
A lssuláshoz meg: azt írod, nem hiszed, hogy a munka utálata miatt lenne. De nem szanvedsz te egy enyhe depresszióban? Vagy mennyire érzed magad boldognak általában...?
2012. febr. 16. 19:14
4/12 A kérdező kommentje:
Alapból ideges típus vagyok, nyugtalan, sokszor gondolkodom rossz dolgokon, hamar ideges leszek és nem igen van alapból jó kedvem. De, ez mindig is így volt, munkakezdéskor is, 5 éve. Munkahelyre nem viszem be a bajom, de ha régen ott nyűglődtem valami gonddal, a munkámat rendes tempóban végeztem.
2012. febr. 16. 19:18
5/12 anonim válasza:
Igen, de ahogy az ember egyre felnőttebb lesz, ha a negatívba hajlik a lelkiállapota amúgy is, ez jobban el tud uralkodni rajta, mert telnek az évek, egyre borúsabban látja a dolgokat, egyre kevésbé érzi úgy, hogy vár még rá igazi boldogság... Egy reménytelen lelkiállapotban pedig nem megy olyan jól semmilyen fajta munka. És ezt nem lehet nem bevinni a munkahelyre, mert ott van az emberrel mindig...
Úgy érzem, itt van a kutya elásva nálad, de javíts ki, ha tévedek... Ha pedig így van, segítened kell magadon: találd meg az örömöket, hobbikat, társaságot stb. Mit szeretsz, minek örülsz, milyen jó dolgok vannak az életedben?
2012. febr. 16. 19:24
6/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretek emberek között lenni, főleg nők között nem. Van kivétel, de kevés. Itthon szeretek lenni, de az a legjobb, ha van olyan, akivel szívesen társalgok. Szoktam olvasni, de hétköznap nem, mert nem sok időm van és álmos vagyok már ahhoz, hogy valamit hosszasan lessek, mozgás nélkül. :) Szeretem az állataimat. Van barátom már 3 és fél éve. Számomra nem túl jó dolgok történtek 2 év alatt vele kapcsolatban, ami miatt történtek változások, de ez miatt sem kínlódok, nem érdekel már annyira. Rossz dologként a sok egyedüllét van, ami még elveszi a kedvem mindentől, de kezdem megszokni.Egyedül lakom, végre nem idegen albérlőtársakkal, ami tönkretette az idegeimet. Hétköznap jobb is, ha nem zaklat senki. Húgomékkal találkoztam ma, azzal nem volt gond, velük szívesen találkozom. Voltunk vásárolni néhány dolgot és apával is el lehet beszélgetni értelmesen.
Járok konditerembe is heti 3-szor, úgyhogy mozgok rendesen, nem lustálkodok itthon. Ha nincs túlóra, szombaton is megyek edzeni.
2012. febr. 16. 19:37
7/12 anonim válasza:
Hm. Értem. Úgy olvasom ki, hogy egyre több az egyedüllét az életedben: barátodtól távolodóban, egyedül élsz... Sok ez egy fiatalnak az egyedüllétből.
Sport nagyon jó, az egyik legjobb depresszió ellen, bár szabad levegőn 100-szor többet ér, mint izzadt konditeremben... gondold meg, mit csinálhatnál a szabadban.
És jó lenne más hobbit is kitalálni. Amire várhatsz, hogy 'De jó, szerdán megyek ide, vagy hétfőn csinálom ezt, már alig várom'!
Hm?
2012. febr. 16. 19:47
8/12 A kérdező kommentje:
Hétfő, szerda, péntek edzőterem, utána hazajövök. Aztán csinálom a dolgom (takarítás, mosogatás, hasonlók). Leülök a gép elé, de nem folyamatosan, mert mászkálok közben, hátha húgom vagy barátom ír valamit, esetleg nézek valami érdekes oldalt. Este 8-9 körül le szoktam feküdni (délelőttös héten) és elkezdek nézni egy netről letöltött filmet, mert tévét én nem nézek. Ha álmos vagyok kikapcsolom a gépet és alvás. Nekem nem kell az alvás előtt filmnek mennie, a csendet szeretem, úgy jobban alszom. Elég, ha néha a macskám, vagy a tengerimalacaim dumálnak. :) Kedden és csütörtökön szoktam főzni, ha kell, mert edzős napon 5-re érek haza. Néha szoktam ide-oda menni, de nem hétköznap. Akkor csak húgommal vagy valaki normálissal szeretek maximum lenni, nem idegenekkel. Hétvégén volt, hogy eljártam barátnőmmel kocsmázgatni, meg hülyülni, de akkor sem volt jobb semmi. Szeretek sétálni, de télen nem lehet, meg egyedül nem vagyok hajlandó, mert elég sok dolgot csinálok egyedül, amit társsal könnyebb lenne vagy vidámabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!