Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek önkifejezési...

Mit tegyek önkifejezési probléma esetén? /bővebben lent/

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, mások szerint koromhoz képest művelt, de amikor fel kell szólalnom vagy véleményt nyilvánítanom, nehezen jönnek a számra a szavak, habozok, vagy idegességemben ritkán dadogok is. A fejemben szépen összerakok mindent, de amikor meg kell nyilvánulnom, egyszerűen nem tudom úgy visszaadni a gondolataimat, ahogyan azokat szeretném :)

Mit tehetek ilyen esetben? Tükörképemmel párbeszéd, vagy szakember?

2012. febr. 11. 23:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Sok-sok gyakorlás! Tükörképpel, gondolatban, báratokkal, stb. Ahol és amikor csak lehetőséged van rá. :)
2012. febr. 12. 10:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is pontosan így vagyok. Tényleg kell némi gyakorlás, ha meg mindig elfogadni úgy ahogy sikerül. Nem kell zavarba jönnöm és lestoppolnom azért, mert nem úgy sikerült, ahogy gondoltam. Nem muszáj kirívóan tükröztessem a nagyobb műveltségem, hanem csak a célra figyelek, hogy idegesség nélkül megértethessem azt amit kell és ennek leküzdése után a többi jön magától, egyre könnyebben halad a fejlődés.

Igyekszem nem csak a saját kavargó gondolataimra, hanem a másik emberre beszélgetés közben, hogy mit értett/mi érdekli abból, amit mondok.

2016. jún. 3. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!