Mi lehet a gondom?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de igyekszem rövidre fogni a dolgot.

18 éves srác vagyok, pár éve ( már eléggé régóta, kb 2 éve) egyre sűrűbben történt meg az hogy este lefekvés előtt hihetetlenül rossz kedvem lett. Már-már fizikai fájdalmat is átéltem ( olyan érzésem volt mintha feszülne szét a mellkasom ), ilyenkor az öngyilkosság gondolata se állt messze tőlem. Úgy gondoltam ez normális dolog, így vezeti le a testem a feszültséget, de ezek az alkalmak egyre sűrűbben kezdenek jelentkezni. Mostanában nagyon sűrűn, sőt már nem csak este hanem bármikor amikor egyedül vagyok napközben előjön (pl. amikor a buszon ülök). Néha a szemem is elkezd könnyezni, bár még tudom kontrollálni. Általában eléggé lehangolt vagyok minden nap, persze azért a műmosolyt felveszem ha emberekkel kell találkoznom és beszélnem.

Persze van amikor úgy kelek fel, hogy na ez egy remek nap, megyek edzeni jól fogom érezni magamat. Ezeken a napokon általában elég erős beszédkényszerem van, és képes vagyok a semmiről hosszasan beszélni, akár egy vadidegennel is( ami amúgy nem feltétlenül megy..)

Igazából, nemrég egyik tanórán szóba jött a Mániás depresszió, és hogy mi az. Utána olvastam és hát a tünetek eléggé illenek rám, de lehet hogy csak beképzelem ezt az egészet...

Nem tudom igazából eldönteni hogy mégis, mániás depresszióm van, vagy csak tartósan szar kedvem több dolog miatt huzamosan.. ( nincs barátnőm, sőt mi több kb. állandó visszautasításban van részem, igazából IGAZI barátaim sincsenek legfeljebb csak haverok, plusz a továbbtanulás is kérdéses az új törvények és hasonlók miatt, és nem tudom mi lesz velem így.)

Vélemények?

2012. febr. 2. 18:54
 1/4 A kérdező kommentje:
hmm, hülyén tettem fel a kérdést... helyesbítenék: Mi lehet a gond velem? + bocsi a hosszú szövegért
2012. febr. 2. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem ártana tényleg megbeszélni egy pszichológussal.
2012. febr. 2. 19:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék szakemberhez fordulni, nem vagyok az a fajta aki kitudja beszélni a problémáit... itt ez az oldal kicsit más hála az anonimitásnak :)
2012. febr. 2. 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Take it easy..Talalj valamit ami boldogga tesz - ha ez az edzes akkor jarj sokat edzeni, vagy probalj ki mas sportagat, pl ahol csoportban kell jatszani (nem mellesleg igy uj baratokra is szert tehetsz), - es ne azon agyalj hogy mid nincsen..
2012. febr. 3. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!