Honnan tudom, hogy eléggé okos vagyok-e?
Az emberek egymás tudását alapvetően nem az alapján itélik meg, hogy mennyit tud a másik, hanem a nemtudás alapján. Azaz tudhatsz te bármit, ha nemtudsz valamit, amit mások meg tudnak, akkor te buta vagy. Vagy ostoba. Erre készülj fel.
Az unalmas az más kérdés. Az nem a tudással függ össze, pontosabban nem szorosan, hanem azzal, hogy mennyire és hogyan tudod a tudásod megosztani másokkal. Lehetsz te bármi művelt, ha nem tanulod meg átadni a tudást, akkor unalmas maradsz.
Sosem fogsz eleget tudni, sőt minnél többet tudsz, annál többről fogod tudni, hogy nem tudod. Ez a fejlődés útja.
Lia-Csin:
Sokat kell olvasnod ahhoz, hogy megtudd, milyen keveset tudsz.
Goethe:
A tudással nő a kételkedés is.
Tökéletesen egyetértek az első válaszolóval, de ha mindenáron tudni akarod, hogy a statisztika szerint mennyire vagy "okos", akkor itt van egy IQ teszt: [link]
Nem magyar, de mivel nem a lexikális tudást méri, így nem is kell hozzá nyelvtudás.
Szep es hasznos a lexikalis tudas,de az a fontos,hogy ismereteidet "okosan" tudd felhasznalni akar a tarsalgasban akar a gyakorlatban.Vagyis szukseges hozza egy nagy "adag logika", amivel inkabb szuletunk, mit elsajatitjuk.
Ez nalam azt jelenti,hogy villamgyorsan be tudd kapcsolni agyad coputeret!
Én szerintem annál többet tudunk a világról, minél inkább tudjuk, hogy mennyi mindent nem tudunk még:)
Mások meg le vannak tojva.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!