Hogy tudta az emberiség ennyire elviselhetetlenné tenni az életet? Miért nem tanulunk a hibákból, a sok tönkrement életből, öngyilkosságból? Indok ez arra, hogy ne akarjak gyereket?
Ma mikor egy parkban sétáltam,láttam hogy egy 7 év körüli kisfiú a kutyáját futtatja,aztán magához öleli.Idillikus látvány volt,akkor elmosolyodtam,de csak aztán láttam,hogy hiszen ez a kisfiú sír!Mikor látta,hogy nézem,még jobban a kutyájába fúrta az arcát és úgy sírt,némán,csak könnyezve,de nem hisztizve,mintha komoly gondja lenne.Nagyon megindító látvány volt,főleg,hogy csak a kutyája társasága nyújt neki vigaszt,oda akartam menni megkérdezni,hogy mi baja,és miért van egyedül kint,hiszen még kicsi hozzá.De nem akartam ráijeszteni,meg úgy nézett ki,hogy nem akar társaságot.Olyan rossz,hogy a lehangoltság,búskomorság,sőt akár depresszió már a gyerekeket is érinti.Egyre zűlöttebb életet élnek(buli,drog,alkohol,korai szexuális élet)és sokszor veszélyes helyzetbe kerülnek,ami tragédiához is vezethet.pl.tavaly a 2 agyontaposott lány esete a West-Balkán diszkóban.Lehet érzékeny vagyok,de ezen tavaly elsírtam magam,mikor a belegondoltam,hogy mit éltek át,míg meghaltak,és mit élnek át most a szüleik.Rájöttem,hogy én nem fogok gyereket szülni a saját boldogságomra erre a mocskos,romlott világra,csak szenvedne a gyerekem,vagy ő is elzüllene,később meg aggódhatnék állandóan.Ha normális életet is élne,biztos nehéz lenne becsületességből,tisztességből megélnie.Rossz lenne néznem,ahogy nem találja a helyét a világban.Lehet pesszimista vagyok,de inkább nem akarok gyereket!Főleg a mai helyzetben,mikor sorra ugrálnak ki az emberek a panelházakból.Más nincs így ezzel?
22/L
Igen, egyetértek.
Már csak a sajat magam szenvedesei es elete miatt sem jutott soha eszembe, hogy ha gyerekem lenne, az ő élete rentábilis volna az öröm/fájdalom tekintetében.
De amikor errol, egy topicot inditottam az NLC-n, sokan belém rúgtak. Már ez is rettenetes: amikor valaki a fajdalmát fejezi ki, bántalmazzák miatta. Még a sajat csaladomon belul is ezt tapasztalom, és nincs egy kozeg sem, ahol meg tudnák menekülni a bántalmazástól. És mások még sokkal többet kapnak igazságtalansagbol, fájdalomból, szenvedésből. Nem, ez a bolygó nem alkalmas emberhez méltó életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!