Miért dönthetnek mások az én sorsomról?
Engem nem kérdezett meg senki, hogy meg akarok -e születni vagy sem. Ha választhattam volna, biztosan a nemet választom, ennek ellenére az én életemmel kapcsolatban nem volt döntési lehetőségem, egyszerűen mások a világra "tettek" és kész, rossz genetikával és mindennel.
Ez igazságos?
Akkor te is döntöttél az ő sorsáról. Egyébként mi a baj a génjeiddel?
Amúgy az élet sz@r, ez tény. Van akinek jobban, van akinek kevésbé. Mindenkinek azt az életet kell élnie, amit kapott, és itt nem lehet válogatni. Igazságtalan? Mi lenne az igazságos? Ha valaki előre garantálná neked, hogy kánaánba születsz? Ez totál kényelmes lenne, de semmi köze az igazsághoz. Vagy ha mindenkinek olyan sz#r lenne az élete mint neked, akkor azt igazságosnak éreznéd. Szóval az a lényeg, hogy ebben nincs igazság, az életet élni kell, és a lehető legjobbat kihozni abból, ami adatott.
Kedves kérdező, az élet többé kevésbé igazságos. Kevés olyan ember van, akivel nagyon kiszúrt volna az élet. A rossz genetika sem biztos, hogy olyan rossz. Én például egy alacsony vézna srác vagyok, ez nem éppen egy előnyös fizikum, viszont átlagon felüli az intelligenciám, ezért megengedhettem magamnak, hogy olyan egyetemi képzésre menjek, amit egy átlagos IQ-val rendelkező személy nem tud elvégezni.
Ha jobban belegondolsz biztos te is találsz olyan tulajdonságot magadban, amiben különb vagy, mint mások.
Az élet szar, ez tény.
És igen, szar géneket kaptam, ronda vagyok, csomó betegségem, soha nem élhetek olyan életet, mint azok, akik jól néznek ki, és heti 8 nőt vágnak az ágyba amellett, hogy marha jó életük van...
"Engem nem kérdezett meg senki, hogy meg akarok -e születni vagy sem. "
Hát ez nagy igazság, de mint nagy igazságokkal gyakran megesik, egyben üres közhely is.
"Ez igazságos?"
Az igazságosság fogalma itt nem alkalmazható.
"soha nem élhetek olyan életet, mint azok, akik jól néznek ki, és heti 8 nőt vágnak az ágyba amellett, hogy marha jó életük van"
Jól kinéző emberek, akik heti 8 nőt vágnak az ágyukba, ez az emberiség kb. 0,01%-a lehet. Hát elég sokan nem ilyen életet élnek, ha ez megnyugtat.
És heti 8 nő meghágása erősen kényszeres boldogságkeresést sejtet...
Ronda is csak a magad szemében vagy, és csak talán a többségében. Biztos akad, akinek a te fejed minimum okés. Van jócskán, aki tudja, hogy ronda, de nem érdekli, és a kellemesen ellentmondásos összképen derül, nem pedig kiröhög. Ha igazat beszélsz, akkor olyan barátszűrőd van, ami csak valódi rosszarcú nyavalyásoknak lehet. :)
És tényleg szentigaz a közhely: az élet arra való, hogy éljék. Mindegy is hogyan, persze eldöntheted ésszerű határok közt. A szemlélet a kezdet.
Van, ahol úgy tanítják, hogy az, aki ténylegesen te vagy (hatalmas és gyönyörű lény állítólag) részletesen megbeszélte az övéivel, hogy ki milyen szerepet vállal ebben a nagy, közös földi történetben. Ne emberi képességű pofákra gondolj, hanem afféle istenségekre, akik ide járnak wowozni... Igazából ez a játékuk is szeretni tudásról szól... Remélem így van, jó felállás lenne. :)
Hát, kedves Kérdező, ha a te legfőbb gondod, hogy jelen körülmények között:-) elesel attól, hogy "heti 8 nőt vágj az ágyba", akkor kifejezetten örülök, hogy nem vagy Adonisz. Sajnos, ha az lennél, eggyel több volna az embertelen, ostoba hím (van így is, több, mint kellene). Aki így fogalmaz lehetséges partnerekről - más emberekről! - az jobb külsővel nagy károkat tudna tenni.
Elkeseredett vagy. Értem. Próbálj azért önvizsgálatot tartani: felfedezni magadban valami olyat, ami különlegesen jó, vagy fejlesztéssel azzá tehető. Ne marcangold magad..keress emberi kapcsolatokat - barátokat, akikkel mélységükben átbeszélheted a gondokat és elűzheted azt a lelkiállapotot, amely kimondatott veled egy ilyen szörnyű mondatot. Őszintén kívánom, hogy találj egyensúlyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!