ŐSZINTÉN. Melyik lennél a kettő közül? (kép lent)
Találtam egy képet:
Melyik lennél ebben a helyzetben:
A fiú, aki pár másodpercen belül meghal,
vagy az ember, aki elsüti a gépfegyvert?
Őszintén válaszolj(atok), és indokkal ha lehet, köszönöm
21:33-mas válaszoló vagyok.
Én azt hiszem csak sajnálni tudom azokat, akik nem látják ennek a képnek és ennek a kérdésnek a valódi súlyát, értékét. Kérdező, Te elárulod, ki lennél ebben a helyzetben?
Jó a kérdés, ilyeneken én is szoktam agyalni. Bármennyire is szeretném állítani, hogy a kisfiú lennék, nem vagyok benne biztos. De a katona se igazán, mert nem lőnék le önszántamból egy embert.
Mondok egy hasonlót:
Vagy te, egy fegyveres, meg egy kisgyerek. A fegyveres azt mondja, hogy valamelyikőtöket megöli, és te döntheted el, ki lesz az. Régebben simán rávágtam, hogy feláldozom magam.
Csakhogy az előbb leírt helyzet álmomban fordult elő, és bár felébredtem, mielőtt bármi történt volna, a gyerek mögé bújtam, gyáva voltam.
Ez "csak" egy álom, de azóta ott motoszkál bennem a gondolat, hogy vajon vagyok-e annyira önzetlen, mint ahogy hittem, vagy félelmemben feláldoznám-e mások életét, hogy a sajátomat mentsem.
Azért még mindig valószínűnek tartom, hogy a képen lévő helyzetben inkább meghalnék. Vagy ha nem, akkor sem hagyna élni a bűntudat.
jah persze, keresztény vagy, akkor már értem.
bezzeg a középkorban nem számított hogy ki, gyilkoltá(to)k az 'eretnekeket' hogy 'megszabadítsátok őket a bűneiktől' pff. imádlak titeket (Y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!