Akkor én most Paradox Skizofrén vagyok?
Hivatalosan nem lehetséges. A szkizofrénia egyik alaptulajdonsága, hogy a páciens nincs a betegségének a tudatában. Az én alapvéleményem pedig a pszichológiára nézve: szabhatunk- e biztos szabályokat ? Mennyire behatárolható az emberi elme ? Szerintem nagyon sokminden lehetséges, olyasmi is amit hivatalosan nem fogadtak el még a neurológusok és a pszichiáterek.
Mondanék 2 támasztó indokot is: számos olyan betegség létezik a jelenben, amit évekkel ezelőtt nem fogadtak el. BPD személyiségzavart abszurdnak tartották a múltban, mára pedig bebizonyították, hogy igenis gyakori mentális betegség.
A másik indokom: konkrét példát nem fogok adni, azonban létezik egy olyan mentális rendellenesség, amit a múltban önmagamban is megtapasztaltam. Utánakerestem és azt találtam, hogy " a jelenben diagnosztizált rendellenesség számos páciensnél világszerte, azonban hivatalosan nem elfogadott, mert nem tartják reálisnak ". Hát én teljes mértékben reálisan tapasztaltam meg. Vicces is volt kicsit, hogy tudtam magamról, hogy én átéltem, hivatalosan mégsem elfogadott a létezése.
Tehát azt mondanám neked, hogy valóban nagyon kevés esély van, több esély van arra , hogy nem is vagy szkizofrén, de igen, lehetséges, hogy egy " paradox szkizofrén " vagy ( ez a megnevezés nem helyes amúgy )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!