Pókhalálebédfagyi kérdése:
Önkéntelen utánzás?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy önkéntelenül átveszem mások mozdulatait, szavajárását, mimikáját. Olyankor teljesen úgy érzem magam belülről, mintha a másik ember lennék én. A tükör előtt is megnéztem, hogy hogy néz ki kívülről a dolog, és hát teljesen olyan, félek hogy feltűnik és valaki azt fogja hinni, direkt csinálom, pedig krvára nem. Amióta ez foglalkoztat, másokon is meglátom rögtön, ha ezt teszik. Miért lehet ez? Mit lehet tenni ellene? veletek is van ilyen?2011. dec. 17. 15:12
1/6 anonim válasza:
énis néha átveszek szavakat ,mozdulatokat, meg a nevetést is nagyon sokszor:D de tökre áthelgásítom szal sztem nem tűnik fel, meg mivel a bnőimtől veszem főleg, ezért előttük meg nem gáz, mer velük is vannak ilyenek:D
2/6 anonim válasza:
Az emberi természet az oka, egy mozdulatsort vagy viselkedésformát átveszünk és beépítjük személyiségünkbe, amennyiben azt hasznosnak, érdekesnek, vagy divatosnak értékeljük.
4/6 anonim válasza:
Teljesen természetes, hogy másik emberrel való kommunikáció közbe átvesszük a beszédstílusát, gesztusait. Ezáltal "könnyebb" a kommunikáció a másikkal és általában ez a fajta utánzás pozitív hatású.
5/6 Eckler válasza:
Tudod, h sok helyen tanítják? az üzletkötőket és üzletépítőket évekig oktatják arra, hogy hogyan másolják az üzleti partner mozdulatait. keress ilyen oályát, sikeres lehetsz :)
6/6 anonim válasza:
ez természetes ösztön, nagyban ezt hívják divatnak, meg normának, ha nagyon zavar, akkor legfeljebb folyamatosan figyeled magad, és leszoktatod róla, persze ez nem egyszerű, de nincs értelme erőltetni, hogy milyen legyél, az embert érik hatások az életben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!