Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Meg akarok halni. De mit...

Meg akarok halni. De mit tegyek hogy a családnak ne fájjon?

Figyelt kérdés

Úgy érzem nincs helyem a világon, nem is lesz, és szerintem ezt el kell fogadni. Nem akarok többé élni.

Nem akarom mindennap elviselni a szorongásos betegséget, a magányosságot, nem akarom látni és irigyelni másnak a boldog életét, boldog családját, meg szeretnék halni.

Viszont számomra édesanyám a legfontosabb, ő elmondása szerint nem szeretne magányosan megöregedni, így reméli hogy egyszer talál egy rendes normális embert (elvált, ezért mondja) aki őszintén szereti őt.

Ez helyes, stb ezzel nincs gond.

Itt jött elő a fejemben megint a halál gondolata. Hogy remélem egyszer boldog lesz igazán, és remélem egyszer engem elfelejt, hogy ne fájjon neki az hogy meghalok.

Persze nem most akarnék öngyilkos lenni.

Elegem van a szorongásból, a hipochonderség által beképzelt betegségektől amelyektől folyton félek, elegem van a kezdetleges depresszióból, elegem van hogy mindenhol azt kell látnom hogy más ember mennyire boldog, mennyire jókedvű, mennyire szeret élni, és mennyire sok jó barátja van.

Ez csak tovább erősíti bennem azt az érzést, miszerint nem vagyok idevaló, nem érdemes élnem, nem érdemes tovább ezek miatt szenvedni.

(bunkó megjegyzéseket nem kérek, arra iylen lelki állapotba egyáltalán nincs szükségem, kösz)

2011. dec. 9. 22:47
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
18/F
2011. dec. 9. 22:48
 2/13 anonim ***** válasza:
nehogy azt hidd h körülötted mindenki boldog. csak mindenki próbálja elrejteni a gondját mások elöl. Meghalni sose akarj! A jó és a rossz időszakok váltakoznak. Főleg télen elég sokan magukba fordulnak. Én is most egy mélypontba kerültem már jó pár napja, de tudom h majd jobbra fordul. ez éltessen. és olyanra soha ne gondolj h meg kéne halni, se semmi más rosszra!
2011. dec. 9. 22:56
 3/13 life is beautiful ***** válasza:
100%

ez a kritika csakis építő szándékkal íródik

..nem gondolod hogy belül van a hiba, benned?

mert ha így van (már pedig így van) akkor változnod kell

ne hidd azt hogy nekem jobb ,viszont én tudom mit kéne változnom ,nekem is alig vannak barátaim, és rájöttem hogy nagyon sok mindent elcsesztem az életben, ezért ITT VAN A LEHETŐSÉG HOGY VÁLTOZZAK, persze ez évekbe telik és még mindig nagyon sok szar napom van ,de valahol el kell kezdeni

konkrétan mi a bajod? baráthiány? nincs olyan ember akivel hasonló az érdeklődési köröd? van valami hobbid ami boldoggá tesz, mert akkor azzal kapcsolatban lehetne barátkozni..

ne arra keress okot hogy miért szar az élet, hanem próbáld úgy felfogni hogy ami most van az azért van mert eddig hülyén gondolkodtam ,tehát változnom kell ,mert nem maradhatok ezen a szinten még 5 év múlva is,mikor már boldog ember lehetne belőlem

mivel kevés infót írtál ennyire tellett

2011. dec. 9. 22:57
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem barát hiány. Mindíg is magamnak való voltam.....egyszerűen úgy gondolom hogy tényleg nem kellene ebben a világban lennem.....
2011. dec. 9. 23:06
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha elöbb halsz meg mint a családod,őnekik mindenféleképpen fájni fog!

Nos még elötted az élet,tegyél érte hogy ne legyél rossz helyzetben!Legyél ,bátrabb,tökösebb,ha ehhez az kell hogy igyál megy egy feles pálinkát akkor egy picit mindig hordj magadnál.

Rosszul látod az egész világot!Elmondanám hogy szerintem senki se boldog csak az akinek családja van és azt normálisan gondozza is a családot.

Na a lényeg,rosszul látod hogy hűde boldog mindenki!Egy nagy lócitromot!!!Mindenki szív valamivel.Te az egyedülléttel küzdködsz más meg mással,pénz betegség,stb.

Tudod amit valaki elér azért általában megdolgozik!

Lehet neked is lenne barátnőd ha jó időben jó helyen teszed oda magad és mersz szólni!

Most még ilyen fiatalon kezdj el valamit csinálni!Próbélj meg olyan szakmát találni amit szeretnél is csinálni,és végezd el a sulit úgy ahogyan megy!Eközben ha gondolod járhatsz plusszórákra fakultációkra sportedzésekre,itt mind alkalmak vannak hogy ismerkedj és egy csapat részévé vállj.Próbálj egy picit pozítívabban hozzáállni a dogokhoz,még akkor is ha tudod hogy nem fog sikerülni!Kezdj el valamiben hinni,ha nem Istenben akkor önmagadban!Soha ne add fel!És a sült galamb soha sem repül a szádba magától!

Üdv!

2011. dec. 9. 23:08
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Egy dolgot utálok nagyon: Az önsajnáltatást.

Rengeteg ember cserélne a gondjaiddal. Ideje felnőni!

20/L

2011. dec. 9. 23:46
 7/13 A kérdező kommentje:

Ez egy kérdés volt. Nem sajnáltatom magam, utálom én is ha valaki sajnáltatja magát...semmi szükségem az önsajnálatra...

A többit köszönöm.

2011. dec. 10. 09:17
 8/13 anonim ***** válasza:
49%

A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.

# 6/7 Időpont tegnap 23:46

Köszönjük hasznos válaszod,egyenértékű lehet te veled!

2011. dec. 10. 11:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát 18vagy, és magadnak való. Akkor tanulj tovább, egyetemen filozófiát esetleg, aztán vegyél egy tanyát költözz oda, távol mindentől, és mindenkitől, és majd ott békében élhetsz. Én is ezt fogom tenni. :D Mert dettó ugyanúgy voltam mint te. Esetleg próbáld meg máshol keresni a boldogságot, például a keleti vallásokban. Azért mondom a keletit, mert a kereszténységbe nagyon belelehet zavarodni, ugyanis nem mindegy melyik istent fogadod el a magadénak, az ó vagy újszövetségit.
2011. dec. 10. 19:38
 10/13 anonim ***** válasza:
25%
nem túlzottan hat meg, hogy leszavaztatok, attól még igazam van. rohadtul elkorcsosult a világ, senki nem tudja, hogy jó dolgában mit tegyen. ez az új trend. *taps*
2011. dec. 11. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!