Hogyan fejlesszem a beszédkészségem?
Írásban meglehetősen jól tudok fogalmazni (szoktam olvasni is), azonban ha beszélnem kell, már egészen más a helyzet. Nyelvbotlásaim vannak, emellett halkan és szaggatottan beszélek, nehezen tudom kifejezni magam. Sokszor nem tudom elmondani, mire gondolok.
Az önbizalmam kevés, és figyelmetlen is vagyok, lehet ez is az oka.
Nem tudom, hogyan változtassak rajta. Egyáltalán lehet javítani ezen?
Segítségeteket köszi!
Igen, lehet javítani. Ha 18 éves kor alatt vagy, a kerületi nevelési tanácsadóban egy logopédus tanácsot adhat- vizsgálatot végezhet a problémád beszédtechnikai, szótalálási-beszédre irányuló figyelmed, egyebek tárgyában.
A másik részmegoldás egy mindennapos otthoni tréning az alábbi 3 könyv alapján.
Dr.Gósy Mária-Imre Angéla Beszédpercepciós fejlesztő modulok,
valamint
László M. Ágnes:
Beszédészlelés
Beszédértés
Ezekben napi egységekre bontható gyakorlatokat találsz.
19:06
és ha valaki 18 éves kor felett van? Azon nem lehet valahogy segíteni? Ugyanez a problémám, mint a kedved kérdezőnek. Önbizalom hiány, halkan beszélek, nem tudom magam kifejezni.
21/F
Én még csak márciusban leszek 17. Lehet, hogy elmegyek logopédushoz, bár azt hallottam, hogy oda nem konkrétan ezért szoktak menni.
Köszi a válaszokat, remélem majd sikerül valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!