Őszintén! Mennyire adod önmagad? Mennyire mutatod a külvilágnak azt, ami tényleg vagy?
OFF Nincs itt ellentmondás. Akkor Te vagy az, aki másképp viselkedik a haverjaival és másképp a szüleivel. Az önmagad adásának antitézise nem ez, hanem az, amikor eljátszol valakit, akiről TUDOD, hogy az nem Te vagy. Bármilyen célból lehet.
Ettől eltekintve a hazugságokról szólva igazad van, a társas érintkezés lényege, hogy nem vagyunk mindig teljesen őszinték a másikkal. Pl. a nők megdicsérhetik egymás frizuráját, ruháját, ékszereit akkor is, ha közben rémesnek gondolják azt. Vagy akár a férfiak is egymás dolgait. Bár előfordulhat az őszinteség is, de ahhoz már valamilyen szintű barátság, haverság kell. Az nagy merészség, ha az ember negatívan nyilatkozik a főnöke kocsijáról, kedvenc futballcsapatáról stb. Pedig közben magában ezeket gondolja. :D :D :D
Szóval az önmagad adása és a totális őszinteség nem ugyanaz a dolog. Mi van, ha Te pont olyan vagy, hogy soha nem vagy őszinte? Akkor nem adod magad, amikor mégis őszinte vagy. :P ON
szerintem nem off, meg lehet beszélni a kérdést, nem?:)
igazad van, de ha a "önmagadat adás" nem az, ahogy megnyilvánulsz másokkal szemben, akkor mi az?:)
Az, hogy senki kedvéért nem mutatod magad másnak, mint amilyen vagy.
Ha nem vagy tökéletes, nem baj. Ha nem vagy nyitott, nem baj. Ha kifejezetten zárkózott vagy, és nem tudsz őszintén beszélni másokkal az ugyan baj, de akkor is lehet, Te ilyen vagy. Ha elfogadod magad olyannak, amilyen valójában vagy, erősségeiddel és hiányosságaiddal együtt, és ezt a képet mutatod mások felé magadról, akkor az én fogalmaim szerint teljesíted azt, hogy "Önmagad adod". Amennyiben ennél jobbnak vagy akár rosszabbnak mutatod magad valamiért, akkor nem teljesíted. Nekem ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!