Őszintén! Milyen előítéleteid van a (z erősen) túlsúlyos emberekkel szemben?
Igazából nem is tudom.. Én sem vagyok egy nádszálvékony alkat (175 cm-hez 73 kg vagyok), de van egye erősen túlsúlyos nő ismerősöm. Cukorbeteg. Inzulinos. Az a "bajom" vele, hogy mértéktelenül zabál.. eszetlenül. Legutóbb nálam volt vendégségbe a kislányával, és a nő ebéd előtt megevett két zacskó chipset (?!) utána kb. fél kg húsból készült pörköltet rizzsel, majd felfalt legalább 7 szelet sütit (igaz, diétás süti volt).. Nekem vendégségben nem lenne képem ilyet csinálni.
De nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy van valami "szaga"... amit nem tudom, mi és honnan, de minden nagyon kövér emberen érzem azt a rossz szagot...
Amúgy semmi bajom vele (velük), de úgy gondolom, aki nem betegségből eredően kövér, és így zabál, az a saját sírját ássa... és a szagukkal meg eltántorítják maguk mellől a többi embert.
Semmilyen, engem nem zavarnak. Aki betegség miatt olyan, azt sajnálom. Aki lustaság miatt azt nem.
De munkavégzésben nem hinném, hogy van jelentősége. Szellemi munkánál semmiképp. Esze ugyanúgy lehet, vagy több is, mint sovány társainak. Fizikai munka az más, pl ha egy fürge kolléga kell, akkor valószínű nem túlsúlyost keresek, mert ő biztosan nem fürge.
Párválasztásban van a ki a mackósat szereti, tehát... én meg az egyszálbelűeket, tehát nekem nem ideálom. Hát ennyi.
Hát különösebben bajom nincs velük, de ha látok egyet, mindig elgondolkodok rajta, hogy miért néz így ki, miért nem fogy le, hogy tud így élni...Én már 5 kg felesleget is megérzek. Már akkor nehezebben mozgok és lustább vagyok.
És ugye ott van náluk a szuszogás, az izzadás, meg az hogy több hely kell a ruháinak a szekrényben és nem is vehet fel mindent és a vastag bokájuk miatt még csizmát se nagyon tudnak venni....
Nekem mindig az jut eszembe h szegeny kis apro csontvazuk es benne a pici szivuk es szerveik- amik ugyanakkorak mint egy normalis embere- ott van eltemetve a zsirtenger alatt... Es milyen csoda h egyesek tudnak jarni- persze utana eljon az amikor mar nem.
En sajnos betegseg miatt hiztqm meg ca. 12 kilo alig par honap alatt feljott ram. Azt hittuk mert keveset mozgok de nem... Egy hormon hianyaban raktarozott el mindent a szervezetem zsirkent... Jah meg egyeb mellekhatasai is voltak...
Es szornyu!!! En nem tudom ok h tudnak elni de en 63 kilosan megorulok- alacsony vagyok.
Az izzadast mar eszrevettem... Regen csak sejtettem h a dagik budosebbek mst mar tapasztalom is... Nem szamit h minden nap zuhanyzok/furdok meg deozok akkor is erezheto...
A kajalas, hat rosszul vagyok amikor zabal vki mellettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!