Az élet értelme. Az MICSODA?! :/
Kedves kérdező !
Diogenesz lámpást gyújtott, hogy embert keressen.
Javaslom gyújts te is lámpást, hogy megtaláld a saját emberiességedet.
Nem lesz nehéz!
eugenica
Az élet értelme attól függ van-e kiért, miért élned. Én 2 és félhónapja veszítettem el az egyetlen gyerekemet, aki babát várt.
Különleges kapcsolat volt közöttünk pici korától kezdve. Egyedül neveltem. Az Ő elvesztését nem tudom feldolgozni. Nap mint nap sírok, munkámra nem tudok koncentrálni. Az öngyilkosság gondolatával foglalkozom.
Nekem Ő volt az életem értelme. Köréje építettem fel mindent. Teljesen magamra maradtam. Nincs miért reggel felkelni és folytatni az életet.
"Az élet értelme. Az MICSODA?! :/"
Egy kód a lény mélyén, az önző gén adja az élet értelmét.
Valójában az önző gén a fontos, valójában az alapkód túlélése a fontos.
Valójában ennek sincs túl sok jelentősége, mivel nem egyre bonyolultabb hordozókat alkot, amik előbb-utóbb szétesnek.
Mindennek ez a sorsa: viszonylagos rendezettség felől halad az egyre magasabb fokú rendezetlenség (=káosz, széthullás) felé.
Az ember az önző gén hatására álmodik, álmodja magát ennek-annak...
persze ennek nincs különösebb jelentősége.
Mindenki ugyanazt aratja.
Miről ismerni fel a (valódi) értelmet?
Arról, hogy a saját alapjait is meg meri kérdőjelezni, meri vizsgálni.
Az emberi fajta nem lesz túlságosan hosszú életű. Rossz a kódolása.
javítás:
Valójában ennek sincs túl sok jelentősége, mivel egyre bonyolultabb hordozókat alkot, amik előbb-utóbb szétesnek.
Az önző gén:
semmi más, mint az "isten bennünk".
Egy példa: a "kinyilatkoztatott vallás" (Biblia stb.) az pl. totális önzésből született és totális önzést igyekszik igazolni (ezért van benne annyi csűrés-csavarás.
Soha nem volt "jó világ" és soha nem is lesz.
Ez az igazság.
Az "élet értelme": a kínlódás.
(ha vannak "istenei" az embernek, akkor valamikor ki fog derülni róluk, hogy paraziták).
Az ember mindent megfordítva lát és igyekszik látni, képtelen tükörbe nézni,
mert a tükörben meglátná önmagát.
Az emberi létforma a közeli kozmikus jövőben el fog tűnni
(véletlenül keletkezett, esetleg kísérlet eredményeként.
Új életforma fog megjelenni, olyan életforma ami nélkülözi a "szaporodjatok és sokasodjatok, töltsetek be mindeneket" (=rák-elv) pusztító elvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!