Miért fordul el tőlem mindenki?
Lehet nem jó helyre írom kérdésem, de remélem kapok itt is segítő választ.
Túl vagyok az ötvenen, gyermekeink szépen kirepültek, férjemmel éljük csendes, unalmas, szürke hétköznapjainkat. A régi barátainkkal tudja az ég miért megszakadt a kapcsolatunk. Férjem nehéz fizikai munkát végez, esze ágában sincs kimozdulni otthonról, egyébként is ha mégis le akar ereszteni neki a ház körüli munka-elmondása szerint-kikapcsolódás.
Kereskedelemben dolgozom, nagyon sok emberrel van dolgom napközben, igyekszem nem csak a feladatomat ellátni, hanem barátságos emberközeli kapcsolatot felvenni, kialakítani. A törzsvevőkkel a mosolygós, udvarias hogy lét érdeklődés, után a beszélgetés lezárul, és a plusz kommunikáció ennyiben ki is merül. Regisztráltam közösségi oldalakon, nagyon sok régi ismerőst megtaláltam. Örömmel vettem fel velük a kapcsolatot, de miután oda került a sor, hogy megkérdeztem mikor futunk össze dumcsizni, vagy azóta sem érkezett válasz, vagy egy átlátszó lekezeléssel ellettem utasítva. Beiratkoztam 2 hónapja hastánc tanfolyamra, bitang jól érzem magam az órák alatt, óra előtt vagy után próbáltam bekapcsolódni a beszélgetésekbe, egyszerűen olyan mintha ott se lennék. Szomszédasszonyom barátnőjével minden hétvégén jár gyors gyalogolni/ Lehet, hogy nem ez a neve helyesen, de mindegy/, megkérdeztem csatlakozhatnék-e hozzájuk,hát persze, hogy nem, igaz a hidegre hivatkoztak, hogy az idén már nem mennek többször, majd tavasszal szól.
Ez csak pár eset a sok elutasításból. Nap mint nap próbálkozom azzal, hogy életet vigyek életembe. Egyedül vagyok, kimondhatatlanul lelkiekben magányosan, pedig rengeteg ember vesz körül. Nincs barátnőm, nincs akivel megosszam örömöm-bánatom. Rengeteg programra eljártam, de általában egyedül,és azt vettem észre, hogy ilyenkor még jobban távolságot tartottak tőlem az emberek, pedig nem vagyok nyomulós, fiatalos, csinos vagyok, hozzá tudok szólni dolgokhoz.
A szűk családomon kívül senki társaságom nincs. Lehet sokan azt mondanák örüljek, hogy egyáltalán az is van. Boldog vagyok e-miatt, de többet szeretnék.
Biztos az a baj, hogy sokat vagyok egyedül és nagyon kiakarok ebből törni. Nem vagyok erőszakos, sőt túl alázatos, lehet ez is probléma. Szerintetek mit csinálok rosszul, mit tegyek, hogy vidám tartalmas életet tudjak élni?
Ha kell legyetek kíméletlenül őszinték.
Na látom lepontoztak, mert túl nyomulósnak írtam a kérdezőt, pedig annyira egyértelmű, de ezek szerint sokan vannak akik rosszul értelmeznek emberi kapcsolatokat vagy csak fiatal és tapasztalatlanok még.
Na lássuk tételesen:
"...Kereskedelemben dolgozom, nagyon sok emberrel van dolgom napközben, igyekszem nem csak a feladatomat ellátni, hanem barátságos emberközeli kapcsolatot felvenni, kialakítani...."
Na már most azért ha egy eladó oda jön és az átlagos formulákon felül elkezd haverkodni a vevőkkel azért ezt a többség nem veszi jó néven.
Sokan azt se szeretik ha megkérdezik mit akar, de ezt amúgy tanítják is egy kereskedelmi iskolában.
"...Regisztráltam közösségi oldalakon, nagyon sok régi ismerőst megtaláltam. Örömmel vettem fel velük a kapcsolatot, de miután oda került a sor, hogy megkérdeztem mikor futunk össze dumcsizni, ..."
Ha régi ismerős, osztály társ 20 év távlatából egyszer csak előtűnik és egy bejelölés után feszegeti, hogy találkozzunk személyesen, hát ezt se szokás jó néven venni. Ha valaki vitatja lám ott van a kérdező esete.
"...Beiratkoztam 2 hónapja hastánc tanfolyamra, bitang jól érzem magam az órák alatt, óra előtt vagy után próbáltam bekapcsolódni a beszélgetésekbe, egyszerűen olyan mintha ott se lennék. ..."
Megkérdezhetem hány évesek voltak a beszélgető partnerek?
Jó eséllyel fiatalabbak szóval idegenek+generációs különbség.
"...Szomszédasszonyom barátnőjével ..."
És te hogy jössz a képbe? Csak azért mert egymás mellett laktok? Én ha a haverommal járnék el futni és a szomszéd egyszer csak jönni akarna velünk hát elég fura lenne nekem.
Nyomulsz, nyomulsz, nyomulsz és kicsit erőszakosan.
Tudod emberi kapcsolatot felépíteni az idő és energia, nem pikk-pakk beugrasz és már ott is vagy és minél idősebb a közeg ez annál inkább így van.
Ha valaki vitatja igazam, akkor ugyan már hogy magyarázza a kérdezőt ért reakciókat ha annyira nagy okos! Mindenki hulye a kérdező körül, mi?
Na ennyit a kapott 0%-ról.
Ez is beszédes:
"...Nem vagyok erőszakos, sőt túl alázatos, lehet ez is probléma...."
Az e leírásodból kiderül, hogy próbálkozol rendesen. Ha úgy véled, hogy kapcsolat létestés alapja az ennél erőszakosabb fellépés, akkor nagyon el vagy tévedve.
Ezt nem gondolhatod komolyan.
Szerintem neked régebben se volt sok igaz barátod és egész egyszerűen ezen készségeket nem szerezted meg.
Valójába félmondat elejéig eltaláltad az okot, csak a magyarázat lett paradox a részedről:
"...nagyon kiakarok ebből törni..." ...és ezért túl nyomulós vagy.
Ismét amúgy "gratulálok", azoknak akik ezért lepontoztak. Kíváncsi lennék azok hány évesek és hány barátjuk van.
Felületesek az emberek sajnos nagyon.És az is igaz, hogy felnőtt korban már sokkal nehezebb baráti kapcsolatokat kialakítani, egyrészt az időhiány miatt.Ott a nyomorult munka, utána meg mindenki inkább bemenekül a saját zugába, a baráti találkozás helyett.Talán a hastánc erre nem a legjobb, mert ott magával a tánccal vagytok elfoglalva, beszélgetésre nem nagyon marad idő.Valami más hobbi kellene, vannak nőklubok például, vagy keress olyan társaságot, akiknek hasonló az érdeklődési köre és elsősorban beszélgetésekre akarnak összejárni, szerintem ez lenne talán célravezetőbb neked.
Egyébként szerintem nem benned van a hiba, leírásod alapján szórakoztató, kedves, szimpatikus ember lehetsz.
Igen, kicsit túl görcsös lehetsz. Ne rohand le az embereket, hogy azonnal csináljatok közös programot, hanem első körben érdeklődj felőlük.
Ha valaki beszélhet magáról, az nagyon megnyitja. Ha te rögtön rájuk öntöd az életedet, akkor megriadnak és az ellenkező irányba futnak. Magadról eleinte csak akkor beszélj szűkszavúan (!!), ha kérdeznek. Inkább kérdezz, érdeklődj. Adj időt a másiknak, hogy felépüljön a kapcsolat, után kezdeményezz közös tevékenységet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!