Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért fordul el tőlem mindenki?

Miért fordul el tőlem mindenki?

Figyelt kérdés

Lehet nem jó helyre írom kérdésem, de remélem kapok itt is segítő választ.

Túl vagyok az ötvenen, gyermekeink szépen kirepültek, férjemmel éljük csendes, unalmas, szürke hétköznapjainkat. A régi barátainkkal tudja az ég miért megszakadt a kapcsolatunk. Férjem nehéz fizikai munkát végez, esze ágában sincs kimozdulni otthonról, egyébként is ha mégis le akar ereszteni neki a ház körüli munka-elmondása szerint-kikapcsolódás.

Kereskedelemben dolgozom, nagyon sok emberrel van dolgom napközben, igyekszem nem csak a feladatomat ellátni, hanem barátságos emberközeli kapcsolatot felvenni, kialakítani. A törzsvevőkkel a mosolygós, udvarias hogy lét érdeklődés, után a beszélgetés lezárul, és a plusz kommunikáció ennyiben ki is merül. Regisztráltam közösségi oldalakon, nagyon sok régi ismerőst megtaláltam. Örömmel vettem fel velük a kapcsolatot, de miután oda került a sor, hogy megkérdeztem mikor futunk össze dumcsizni, vagy azóta sem érkezett válasz, vagy egy átlátszó lekezeléssel ellettem utasítva. Beiratkoztam 2 hónapja hastánc tanfolyamra, bitang jól érzem magam az órák alatt, óra előtt vagy után próbáltam bekapcsolódni a beszélgetésekbe, egyszerűen olyan mintha ott se lennék. Szomszédasszonyom barátnőjével minden hétvégén jár gyors gyalogolni/ Lehet, hogy nem ez a neve helyesen, de mindegy/, megkérdeztem csatlakozhatnék-e hozzájuk,hát persze, hogy nem, igaz a hidegre hivatkoztak, hogy az idén már nem mennek többször, majd tavasszal szól.

Ez csak pár eset a sok elutasításból. Nap mint nap próbálkozom azzal, hogy életet vigyek életembe. Egyedül vagyok, kimondhatatlanul lelkiekben magányosan, pedig rengeteg ember vesz körül. Nincs barátnőm, nincs akivel megosszam örömöm-bánatom. Rengeteg programra eljártam, de általában egyedül,és azt vettem észre, hogy ilyenkor még jobban távolságot tartottak tőlem az emberek, pedig nem vagyok nyomulós, fiatalos, csinos vagyok, hozzá tudok szólni dolgokhoz.

A szűk családomon kívül senki társaságom nincs. Lehet sokan azt mondanák örüljek, hogy egyáltalán az is van. Boldog vagyok e-miatt, de többet szeretnék.

Biztos az a baj, hogy sokat vagyok egyedül és nagyon kiakarok ebből törni. Nem vagyok erőszakos, sőt túl alázatos, lehet ez is probléma. Szerintetek mit csinálok rosszul, mit tegyek, hogy vidám tartalmas életet tudjak élni?

Ha kell legyetek kíméletlenül őszinték.

2011. nov. 29. 22:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szerintem abszolút tartalmas életet élsz, talán "hirtelen" felszabadult a sok idő amióta a gyerekek kirepültek...Azért tűnik úgy hogy nem "tartalmas" az élet.

Valahol ez is olyan mint a párkapcsolatok, nem szabad üldözni és jön magától a beszélgetőtárs;-)

2011. nov. 29. 22:17
 2/17 A kérdező kommentje:
Úgy ám! Kb. 25-en vagyunk a csoportban, első ránézésre négyen közel egyidősek velem. Egyébként mi matrónák a járókeretet kint szoktuk hagyni az öltözőben, így gond nélkül elvegyülünk :-)
2011. nov. 29. 22:24
 3/17 anonim ***** válasza:

Kérdésedből, ismeretlenül nem lehet pontos választ adni. A gondolkodásod teljesen rendben van, jó hogy próbálkozol, és teszel azért, hogy a számodra elviselhetetlen helyzetből kikeveredj.

Azonban valami oka mégis van annak, hogy a közeledésed elutasításba torkollik.

Ötleteim. Persze ezek csak feltételezések, de a most leírtak szerint /tapasztalatból/ tudom elképzelni azt, hogy Te és a környezeted miért is élitek meg máshogy ugyanazt a helyzetet.

Amit most fogok írni, nem arra irányul, hogy már nem vagy fiatal, de nekem abból amit írtál esetleg ezek tűnnek életszerűnek.

- Nem a korodbeliekkel, hanem a jóval fiatalabbakkal akarsz kapcsolatba lépni.

- Nem a korodnak megfelelően öltözöl

- Nem a korodnak megfelelő elfoglaltsággal próbálkozol

Ha nagyot tévedtem szólj.

2011. nov. 29. 22:25
 4/17 A kérdező kommentje:

Kedvelem a fiatalokat, környezetemben nagyon sokkal találkozom, a gyermekeinknek nagyon sok barátja van, az üzlet vásárlóköre fele arányban 30 körüli. De tudom hol lenne a helyem, tudom, hogy ők nem az én világom, nagyon oda figyelek a helyes kontaktusra.

Kicsit konzervatív vagyok. Szeretem a csinos, ízléses ruhákat,kerülöm a feltűnő ruhákat nem vagyok divat majmoló, lehetőségem sincs nagyon, bár a turikkal igen kedvező a lehetőség. Vállig érő szép szőke hajam van, ritkán becsavarom, semmi extra, csak tiszta és egészséges.

A harmadik kérdésedre viszont nem tudok válaszolni.

Ha Te is a hastáncra gondolsz, úgy gondolom, látva a pár velem egyidős csoporttársamat- nem csak én vagyok ilyen "elvetemült". Nem ez a jellemző elfoglaltságom. Járok idegennyelv tanfolyamra, van aki arról is úgy vélekedik, hogy ebben a korban már minek, nem túl késő ez?

2011. nov. 29. 22:54
 5/17 anonim ***** válasza:

Hát nagyon sajnálom,hogy ilyen nehéz társaságot találni,pedig nagyon szimpatikus embernek tűnsz.

Talán az oka az lehet,hogy az emberek (én úgy vettem észre) visszahúzódóbbak,nehezebben ismerkednek és ha már van egy fix társaság (pl a gyorsgyaloglós),akkor nem szívesen vesznek be új embereket. Ezek ugye rajtad kivül álló okok.

Sajnos abban nem tudok segíteni,hogy,ha benned van a hiba akkor mi lehet.

Ez nem annyira ide tartozik,de pont ma kaptam egy "szórólapot" egy 50 év körüli bácsitól. A lapon leírta a hobbijait, leírta,hogy szeretne emberekkel ismerkedni és a végén megadta az e-mail címét,telefonszámát. Ezt egy fél oldalban kifejtette. Érdekes volt.:)

2011. nov. 29. 23:23
 6/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sokan irigyelhetnének emiatt le a kalappal!:)

Hasonló a nagynéném, aki ha jól tudom 60körüli és eljár fitneszbe. Egy másik rokonom is ilyen fitt. És elég jól néznek ki! Meg nem mondaná senki mennyik valóban.

A leírtakból arra következtetek, amiket előttem írtak, ahhoz, h jó összképet kapjak beszélni/getni kéne.

A boltba esetleg azt tudom leképzelni, h rohannak és nincs idő másra, a másikra.

2011. nov. 29. 23:47
 7/17 anonim ***** válasza:
35%

"...Nem vagyok erőszakos, sőt túl alázatos, lehet ez is probléma. ..."

Szerintem pedig túl nyomulós vagy.

Anyámnak amúgy ebben a korban a turista klub jött be. Nem fognak lerázni és hetente járhatsz el velük kisebb nagyobb utazásokra.

2011. nov. 30. 00:08
 8/17 anonim ***** válasza:
Tipp:Ha szereted az állatokat vegyél egy kutyát amit rendszeresen (ha lehet ugyanabban az időben viszel sétálni) seperc alatt lesznek barátaid ez tapasztalat egy 58 éves özvegy nőtől. Sajna a kutyám már nem él (14évig volt velem) de a barátok megmaradtak.
2011. nov. 30. 00:13
 9/17 anonim ***** válasza:
Én a helyedben feleleveníteném a kapcsolatot a régi barátaimmal. MI még ugyan csak a 40-hez közeleüdünk, gyerekeink is vannak, de nagyon vigyázunk, hogy a közel 20-25 éves barátságaink ne szakadjanak meg. Pont ezért amit leírtál. Kimondhatatlanul jó érzés a 22 éve tartó barátságokkal elmenni nyaralni, kirándulni, sütizni, vagy kangoozni egyet. :) Hívd fel a régieket!
2011. nov. 30. 00:56
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

nem tudom, hogy mi lehet a baj, de a leveled alapján nagyon kedves, melegszívű teremtésnek tűnsz (a levél hangulata, a szóhasználat, stb). Én fiatalabb vagyok nálad (35), de nálam is megfigyelhető volt egy drámai váltás barátok terén úgy 1-2 éve. a régi, egyetem alatt megismert barátságokk egy része felbomoot és csak szép lassan kötődtek újak, így volt egy időszak, amikor én is magányosabbnak éreztem magam (nekem is van párom, de ez valóban nem ugyanaz) bár én nem próbáltam tudatosan barátságokat kötni, mindig a helyzet hozta. ezt csak azért írom le, hogy ne aggódj, hiszen más is van ilyen helyzetben és nem feltétenül a koroddal függ össze a dolog.

néhány ötlet:

- ha kisvárosban laksz, szervezett, buszos színházlátogatás, kulturális programok a közeli megyeszékhelyre (ez szinte minden városban van, egyedülálló anyukám és nagynéném is gyakran jár ilyenekre, két különböző városból)

- a fent említett túra klub is tök jó

-munkatársak? ha régebb óta ott dolgozol, egynéhányukkal talán szorosabb lehetne már a kapcsolat...ha van ilyen, próbálj velük közös programokat csinálni

- a kutyus is jó ötlet, nekem is van, és tapasztalom, hogy mindenki megtalálja a maga társaságát sétáltatás közben - azt is, hogy ezek aztán később sorra feloszlanak. csak néhány dolog tart örökké, az emberi kapcsolatok állandóan változnak, talán ez a természetes, az élet rendje. ne hibáztasd magad, ha valami nem úgy alakul, ahogy vártad

elvileg a hastánc is jó volna, nem tudom, miért nem sikerül, de hát nem minden közösség egyformán befogadó. najd máshol menni fog. ne add fel, de azért ne próbálkozz görcsösen, met azt megérzik az emberek és riasztja őket. és ne hidd, h unalmas az életed, megértem, hogy szeretnél barátokat, de hidd el, az az élet is tartalmas amit most élsz, nem csak az, amire vágysz :))

sok sikert!

2011. nov. 30. 02:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!