Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mást is ennyire bánt a kritika?

Mást is ennyire bánt a kritika?

Figyelt kérdés

Rendkívül érzékeny vagyok a kritikára vagy bármi másra ami a személyemet illeti.Ettől teljesen kikészülök.

Járok külön órákra is amit nagyon szerettem és jól is ment, de a tanárnő azt mondta gyakoroljak többet és én most nem merek elmenni. Félek most már azt gondolja hogy nem megy és nem is fog.

Az a baj hogy rögtön feladom ha valaki megkritizálja a munkámat abbahagyom és kész.

Mást is ennyire érzékenyen érinti ha megkritizálják?

Mit csináljak?

2009. máj. 12. 17:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nos én is valahogy így voltam pár évvel ezelőtt, bármilyen kis apró kritika ért, rögtön feladtam mindent és inkább elvonultam, sőt még el is pityeredtem olykor

De mostmár nem, felsem veszem ki mit mond nekem

De sajna nem tudom megmondani mit tegyél, mert nekem ez így jött magától, megelégeltem hogy mindig csak kapom a kritikát és akkor feladok mindent, szóval elegeme lett és véget vetettem annak

Sok sikert :)

2009. máj. 12. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kritika mindig érzékenyen érinti az embert de fontos h ki mondja. Ha egy olyan ember akinek a szavára adok nem sértődöm meg hanem próbálok korrigálni mert tudom h a javamat akarja. Ha csak szemétkedés akkor nem foglalkozom vele.
2009. máj. 12. 20:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Persze, én is elhatároztam már nem foglalkozom vele de mindig az jár az eszemben hogy teljesen mindegy mit teszek már úgyis azt gondolja rólam hogy egy tehetségtelen liba vagyok. Nagyon rossz ez így...

Mostanában a jegyeim is leromlottak és nincs kedvem tanulni sem mert már mindegy, elrontottam, kész vége ennyi!

2009. máj. 13. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vedd úgy, hogy nincs vesztenivalód.
2009. máj. 13. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy azt gondolja, lehet csak el szeretné hitetni veled, hogy ő azt gondolja. A kettő nem ugyan az.

(remélem lehet érteni:))

Ha nem a barátod, többnyire irígység beszél belőle, még az is lehet, hogy egyébként felnéz rád.

2009. máj. 13. 21:29
 6/8 anonim ***** válasza:
engem is le tud torni egy rosszabb kritika, a mai napig. de attol is fugg, kitol kapom - mennyire számít az illeto, mennyire nézek fel rá. egy darabig elkeseredek és mindnet feladnék, aztán pedig inkább pozitív doppingként hat - igyekszem megmutatni, bebizonyítani, hogy téved (már ja számít a véleménye). ezzel így vagyok pici korom óta: az oviban a firkámra azt mondták, sose fogok tudni rajzolni, ehhez képest tanárhoz is jártam és egész jo vagyok. de a suliban detto, az egyetemen is. ha a tanár valamiért piszkált az év elején, és lehet, igaza is volt (vagy nem), belehúztam és kénytelen volt elismerni. probáld meg esetleg te is, nekem ez segít.
2009. máj. 13. 22:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Sajnos, nem tudtam csak ma írni.

Kedves 3. válaszolónak üzenném hogy képtelen vagyok úgy venni mintha nem lenne semmi veszítenivalóm, mert van. Már 7 éves korom óta tudom mi szeretnék lenni és most ez forog kockán. Ha nem sikerül akkor az egész életem oda és én akkor kikészülök. Ezért is számít mások véleménye annyira.

A 4. válaszolónak is üzennék valamit. Nem hinném hogy egy tanár el akarná velem hitetni hogy nem megy, persze azért vannak olyan emberek akik igen de velük nem törődöm csak aki fontos. Annyira görcsölök hogy nem fog sikerülni az amit elterveztem hisz annnyit gyakorolok annyira akarom és mégis megkritizálják mindig amit csinálok.

2009. máj. 18. 19:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Még az utolsónak is üzennék valamit. Szóval,igen én is így voltam vele az elején. Bőgtem,toporzékoltam aztán felkeltem és bizonyítani akartam de mára nincs semmi sikerélményem...
2009. máj. 18. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!