Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy legyek nagyképű úgy,...

Hogy legyek nagyképű úgy, hogy ne utáljanak?

Figyelt kérdés

Előszőris nem szeretném, ha bárki is rossz néven venné ezt a kérdést. Ebben a kérdésben nincs sértő szándék, nincs fölényeskedés sem, nincs megalázás sem. Aki végigolvassa az megérti, hogy ez a kérdés nem olyan szemtelen, mint amilyennek látszik.

Előszőris ott kezdeném,hogy 17 éves lány vagyok.

A problémám lényege: világéletemben magabiztos személy voltam. Pénzügyileg mi nem álltunk és most sem állunk rosszul, szüleim boldog házasságban élnek, szerencsére szeretetben voltam neveltetve is, valószínűleg ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott, magabiztos, önbizalommal teli és merész személy lett belőlem. Csakhogy az ídő némi változást hozott nekem....

Többször is cimkéztek engem nagyképűnek, fölényesnek, beképzeltnek, arrogánsnak- olyanok is akik barátok és olyanok is akik csak ismerősök. Nah mostmár, én tudom, hogy a nagyképűség az nem pozitív tulajdonság, de világosítsatok már fel, mert mostmár semmit sem értek: mitől van az, hogy vannak személyek akik igenis nagyképűbbek az átlagnál és olykor még arrogánsak is, mégis kedvelik őket az emberek ?

Nem mondom, mert engem is van aki kedvel, de van aki nem ! És aki nem kedvel az előbb utóbb a fejemhez vágja, hogy egoista vagyok, fölényes, nagyképű, stb. Pedig szerintem én csak egy egészséges egóval rendelkezem, egészséges önbizalommal, és igen, való igaz, hogy nem vagyok meghunyászkodó típus, de mondjátok meg, mindenki meghunyászkodó körülöttem ? Hát egyértelműen nem.

Nem értem már mit akarnak tőlem az emberek, ismerősöktől elkezdve a barátokig, minden ismerettségi rétegben találok néhány személyt aki már párszor egoistának és nagyképűnek nevezett, én meg álltam a sarat egy ideig, de mostmár kezdek elbizonytalanodni. Tényleg ekkora hiba, ha valaki büszke természetű és magabiztos ? Egyrészt ezt nem tudom elhinni, mert amint írtam már, nagyon sok nagyképű embert ismerek, akik nagyképűek, DE ettől még kedvelik őket. Másrészt viszont engem van aki nem kedvel KIZÁRÓLAG ezért, a "nagyképűség"- em miatt...

Köszönöm aki elolvasta, és mégjobban köszönöm annak aki válaszolni fog !

2011. nov. 23. 17:16
 1/2 A kérdező kommentje:

Oh, elnézést, még egy annyit hozzátennék ( hogy legyen világos a fő kérdésem ), hogy lényegében arra is választ szeretnék kapni, hogy valahogy hogyan egyesítsem a viselkedésemet úgy, hogy kedvelt is lehessek, de egyben ne is kelljen lemondanom az önbizalmamról és az önszeretetemről ? Én nem akarok másokat lenézni, de tudom, hogy az életben sok önbizalom kell ahoz, hogy véghez vigyem a céljaimat, ezért az önbizalmamról és a magabiztosságomról nem akarok lemondani !

Valamint arról sem akarok lemondani, hogy kiálljak magamért amikor a szükség úgy tartja, de ugyebár ilyenkor megint én vagyok a rossz, az arrogáns, a nagyképű, mert én amikor kiállok magamért akkor nagyon biztos vagyok a dolgomban és ezt néhány személy MEGINT " nagyképű " - ségnek titulálja...

2011. nov. 23. 17:21
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A leírásodat csak átfutottam, tehát bocs, ha valami elkerülte a figyelmemet.

Szerintem, ami neked van azt úgy hívják egészséges önbizalom, ami csakis jó tulajdonság, tehát becsüld meg és ne engedj belőle! Ha nem nézel le másokat, akkor nem veled van a probléma.

Igen mindig vannak emberek, akik nem kedvelnek. Ezt el kell fogadni. Szerintem azért vágják a fejedhez, hogy nagyképű vagy, mert ez a legfeltűnőbb "kifogásolható" dolog rajtad, mivel nagy önbizalommal rendelkezel.

Te ha ki akarsz csúfolni, vagy be akarsz szólni másoknak mit mondasz? Valószínűleg azt, ami a legfeltűnőbb bennük. A csúfolás a jó tulajdonságok eltúlzását és ezért rosszra fordítását jelenti. Tehát téged nem az alakod, a béna ruháid, a rossz memóriád, vagy az érzékenységed miatt gúnyolnak ki, hanem az egód miatt.

Ami valószínűleg nem annyira nagy. Foglalkozz a barátaiddal és azokkal, akik szeretnek, akik pedig beszólnak az önbizalmad miatt azokon ne nézz át (hisz akkor "iazuk" lesz)!

Ötülök, hogy van itt legalább egy tini csaj, akinek van önbizalma!

2011. nov. 23. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.