Mit tegyek, hogy mások szemébe tudjak nézni?
Amikor beszélnek hozzám, inkább kerülöm a szemkontaktust, mint hogy a szemébe nézzek és úgy hallgassam amit mond, vagy amit mondok... A legrosszabb, amikor egy fiúval beszélgetek, és lehet a barátom vagy egy ismeretlen valahogy mindig zavarban és kényelmetlen helyzetben érzem magam... Hogyan tudnék ezen változatni hamar?
És még ma egy srác elhívott randizni, de nagyon félek, hogy rossz véleménnyel lesz rólam...
Nézz a szemükbe és kész. Ennyi. Nem hiszem, hogy van más trükk erre. Ne arra figyelj, hogy jaj istenem, ez most szemkontaktus, hanem csak nézd őket, nézegesd az arcukat, szemüket. Ha érdekelnek, akkor úgyis ott fogod meglátni a reakciójukat mindenre. Persze ha nem érdekelnek, akkor gondolom az sem érdekel, hogy rájuk nézz.
Baromira idegesítő, ha valaki nem tud a beszélgetőtársának a szemébe nézni. Én mindig azt gondolom róluk, hogy nem érdekli őket a másik... Vagy persze, hogy hazudnak, de aki soha nem néz a másikra, az inkább az előbbi.
Kezdd el, még ma, és ne fordulj el többet tőlük. Ennyi.
A szemkontaktus az egyik legfontosabb csatornája a nem verbális kommunikációnak (=ami nem szavakkal történik). Ha nem nézel a másik szemébe, akkor az megzavarhatja őt, mert azt hiheti, hogy nem érdekel téged, amit mond, titkolsz valamit vagy zavarban vagy. Emiatt rosszabb színben tűnhetsz fel előttük, pedig nem ezt akarod.
Szerintem kezdd el tréningezni magad úgy, hogy először annál próbálsz máshogy viselkedni, aki legközelebb áll hozzád a fiúk közül (barátaid), apránként szoktasd magad a hosszabb szemkontaktushoz. Először amikor ő beszél (talán az a könnyebb), és ha az már megy, te is úgy beszélj, hogy közben ránézel.
Ami segíthet még: győzd meg magad, hogy ha nem változtatsz, akkor mindenki azt látja, hogy zavarban vagy, de sugározhatsz önbizalmat is, ha úgy akarod.
Előzőeknek: A "bámuló tekintet", szúrós nézés fenyegetést jelent, az azért zavaró. Dominanciát, erőfitogtatást sejtet, ezért nem szereti a másik fél, és azért alkalmazzák olyankor, amikor meg akarnak félemlíteni valakit (pl. börtönökben, vitánál, verekedések előtt).
A normál szemkontaktus a figyelem, nyitottság, kapcsolatfelvételi szándék jele, szinte nélkülözhetetlen egy normál beszélgetéshez.
19:02-es vagyok
nem gondolom (remélem!) hogy szúrós tekintetem lenne csak mindenkinek érdekel a véleménye, mondanivalója és ezért mindnenkire próbálok figyelni :P
Majd, akkor igyekszem tartani a szemkontaktust, hogy jó is legyen és ne legyen zavaró se... :)
Bár nehéz, mert például amikor az illető is a szemembe néz áhh, ezt nem szeretem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!