Miért van az hogyha kétségbeesem hirtelen cselekvő vagyok?
Huh, ez jó hosszú történet :-)
Szerintem is benned van a hiba. (Jajjaj, ennek most biztos nem örülsz, de ez a benyomásom, ne haragudj...) Elsősorban az önértékeléseden és az önbecsüléseden kellene javítani, ha agykontrollos vagy, akkor máris megvan a következő nagyobb feladatod. Meglátod, ha ez a kettő változik, akkor majd változnak az emberek is körülötted és nem leszel annyira egyedül. Tudod, magunkon kell változtatnunk ahhoz, hogy a világ változzon körülöttünk, ezt a Laci vagy a Gábor (nem tudom, kinél voltál agykontroll tanfolyamon) biztos elmondta.
A másik, szerintem érdemes lenne dolgoznod az érzékenységeden is. Egyrészt igenis el kell viselni dolgokat, olyanokat, amik nem esnek jól, mert az életben bizony kapunk hideget is, meleget is. Nem lehet mindig befalazódni, ha valami kellemetlen helyzetbe keveredik az ember, hanem azt meg kell oldani. Másrészt meg nem szabad túlreagálni a dolgokat.
Segíteni csak annak lehet, aki hagyja. Ha nem hagyja, akkor nem lehet ráerőltetni, akármennyire is szeretnéd. Ez a segítségadás alaptörvénye. Tiszteletben kell tartani azt is, ha valaki nem fogadja el a segítségedet.
Ami a barátnődet illeti, szerintem hagyd most pár napig, hadd duzzogja ki magát, azután pedig szépen keresd meg és beszéljétek át ezt az egész faramuci helyzetet higgadtan, nyugodtan. Biztos vagyok benne, hogy ha már kimérgelődte magát, képes lesz veled beszélgetni és belátja, hogy jót akartál neki, csak bután sült el.
Minden ember hibázhat, te is, ő is, mindannyian. Ezért vagyunk emberek. Szép a tökéletességre való törekvés, de azt is el kell tudni fogani, hogy időnként szamárságokat csinálunk akár merő jószándékból is.
(Esetleg, ha meg akarod puhítani, akkor van az az agykontroll technika, amivel üzenhetsz neki. Tessék szépen használni, üzenj neki, biztosan tudat alatt venni fogja az adást.)
Fel a fejjel, ne búsulj, és ne legyél olyan szigorú magadhoz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!