Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet kezdeni a lustasággal?

Mit lehet kezdeni a lustasággal?

Figyelt kérdés
Baromi lusta vagyok, és még ha unatkozok se tudom rávenni magam a tanulásra, meg úgy semmire. Néha, ha elhatározom magam egy darabig sikerül legyőznöm, de csak nagyon rövid ideig, utána meg visszaesek. Az akaraterőm meg nagyon gyenge, bármibe belevágok hamar feladom. Olyan dolgokhoz sincs erőm, amik pedig tényleg érdekelnek. Most is tanulnom kéne, és itt ülök a gépnél, és írom ezt a kérdést, csak hogy azért is mást csináljak. Nagyon rossz. :(
2009. ápr. 25. 20:33
 1/2 anonim ***** válasza:
70%
A restség a hét fő bűn egyike a biblia szerint! Tehát - a saját érdekedben - mielőbb változtatnod kéne. Próbálj meg készíteni egy időbeosztást és ahhoz tartani magad. Ne keress kibúvúkat. Ha pld. egyik nap 5 eltervezett dologból megcsinálsz hármat, már kicsit legyőzted a lustaságodat. Ha négyet, még jobb. Túl sokat se zsúfolj egy-egy napra, mert ha nem végzed el magadat fogod okolni. Haladj szép lassan és megfontoltan. Az már jó jel, hogy elismered eme fogyatékosságodat. Erős szándékkal meg is fogsz szabadulni tőle. Hajrá, kezd hozzá!
2009. ápr. 25. 20:45
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Na figyelj! Én ugyan kitűnő tanuló vagyok, de utálom a tanulást. Én így csinálom: Hazajövök, gépezek mondjuk 1 órát. Ezután elmegyek a különóráimra. Eszek. Gépezek 1- fél órát. Ezek után pedig tanulok. Megnézem az esti filmeket és alszok. Az írásbelit suli után amikor hazajöttem gépezés előtt csinálom.
2009. ápr. 25. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!