Baj van velem vagy ez normális?
Teljesen más a felfogásom, mint a környezetemnek. Jó, tudom, minden ember más, bla bla..., de ez még belefér?
Például szinte minden filmben és könyvben a gonosz főszereplőt kedvelem. (például a Batmanben Jokert, a Hellraiserben Pinheadet, Saolin Showdownban Chase-t, és még sorolhatnám.)
Aztán ezzel így vagyok a valóságban is. A kriminálpszichológia felé húzok mostanában, és olvasgattam pár bűnöző életrajzát. Az egyiknél totál nem értek egyet az ítélettel. Én azt a fickót inkább küldtem volna pszichológushoz, mint a halálsorra. Dupla traumája volt fiatalon, az ilyesmit kezelni kéne!
És visszatérve a gonoszoshoz... Többnyire ilyenkor szinte mániákus leszek, vagy nem is tudom, hogy mondjam. Mintha tényleg beléjük zúgnék. Eleve szeretek írogatni, általában ilyenkor írok egy-egy romantikus történetet velük kapcsolatban. Nem mindig, de azért szoktam ilyet csinálni.
Ez normális?
Az sosem baj, ha érdekelnek ilyen dolgok, és valóban: a legtöbb brutális sorozatgyilkos elmebeteg, a családi háttere, egyéb traumák miatt lettek olyanná, amilyen. De ne ess át a ló túloldára, gondolj bele, ha a te családtagjaidat, gyerekeidet, esetleg téged kínzott volna meg és végzett volna ki brutálisan egy-egy elmebeteg, mit éreznél? Az ilyen embereket nagyon nagyon nehéz meggyógyítani, a lehetetlen kategóriába sorolnám szívem szerint. És a kegyetlenségükért sokszor jogosan halálbüntetés a jutalom. Igen, jutalom, mert nekik onnan vége a szenvedésnek, nem rohadnak évtizedekig egy börtönben akár, hanem egyszerűen meghalnak. Nem kerülnek további becsületesen dolgozó emberek adójából befolyó összegekbe, sem az ellátásuk, sem a kezelésük. Ez a legtisztább. De persze ténylegesen csak a brutális, kegyetlen gyilkosoknak járna ez, mert az élethez való joga mindenkinek adott. De azoknak is az volt, akiktől elvették.
A fanatizmus nem érdekel véletlenül? Hogy egy emberi lény hogyan fajul odáig, hogy magát, a családját, és ártatlan emberek százait kiirtja, csakmert a kormányuk döntései, vagy a nézeteik különböznek? Nem is ez az ijesztő, hanem az, hogy ELHISZIK, sőt, TUDJÁK, hogy ők ezzel igazából jót tesznek, és joguk van ehhez... Egy apagyilkos terrorista TUDJA, hogy jót tett az apjával, amikor megölte, mert az feladta őt a szerveknél a tevékenységei miatt... mártírhalált halt, így a paradicsomba kerülhetett, és nem a pokolb,a ahová jutott volna a tettéért, miszerint elítéli ártatlan emberéletek kioltására vonatkozó tevékenységeket. Merthogy bizonyos iszlám nézetek szerint senki sem ártatlan, és bárkit joggal megölhetnek, aki nem hisz Allahban, vagy a nyugatiak barátja. Allah ezért megjutalmazza őket. A legnagyobb hőstett az öngyilkos merénylet, és a legaljasabb tett az alapból muzulmán ember elfordulása a szélsőségektől, és a hatóságok segítése az elemek felkutatásában.
Na de ez már más téma. Az iszlám nézetek nem rosszak egyébként, csak a háborús, bizonytalan környezetben felnőtt, radikális egyének gondolkodása a rossz...
A brutalitásos résszel kapcsolatban, ő ilyeneket nem csinált, és nem volt konkrétan elmebeteg, csak érte két trauma, ami miatt kialakult benne egy rejtőzködő gyűlölet a nők iránt.
A fanatizmus nem igazán érdekel, az iszlám vallással pedig nem szimpatizálok. Amíg ennyire elnyomják a nőket, és tulajdonképpen állatként tartják számon, történhet velük bármi, nem érdekel. Ha mindenkinek van joga az élethez, akkor a jó életminőséghez is. Mert ott adottak a lehetőségek, csak a férfiaknak kényelmesebb így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!