Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan vessek véget a beszédhi...

Hogyan vessek véget a beszédhibáimnak?

Figyelt kérdés

20 éves egyetemista lány vagyok, és iszonyatosan zavar, hogy nem tudom magam úgy kifejezni, ahogyan szeretném - sok esetben.

Amiket tapasztalok:

- Gyakran el kezdek hadarni, úgy érzem, túl sok mindent próbálnék belezsúfolni a mondandómba.

- Számtalan esetben jószerivel érthetetlen a beszédem, mert halk, kicsit elmosódott, gyors és artikulálatlan az egész.

- Ha hirtelen kell megszólalni, gyakran feltűnően hangos, vagy olyannyira halk, hogy senki sem veszi észre, hogy megszólaltam.

Úgy érzem, ez már egyfajta diszlex állapot felé tendál. Azért fogalmaztam ilyen kíméletesen, mert ez leginkább bizonyos személyek jelenlétében következik be, nem állandósult állapot. Egyébként nem kutyulom a betűket, az olvasással sincs problémám.

De érzem, hogy amikor gyakrabban jelentkezik ez, akkor a tanulmányi átlagom is kezd lefelé ívelni...

Nagyon kérlek Benneteket, hogy próbáljatok segíteni, mert nem szeretném, hogy ezen csússzon meg a pályafutásom!

2009. ápr. 23. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Keress fel egy logopedust, vagy beszedtechnika-tanart.
2009. ápr. 23. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

hát én is voltam így, de rájöttem hogy hogy orvosolhatom a saját problémámat! Először is kicsit lassabban kell beszélni! Úgy érthetőbb is, meg könnyebb is! De én beseggeltem egy rakat nyelvtöröt is !

21/f

2009. ápr. 23. 13:59
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem vedd fel egy kazettára és elemezd, hogy mire kell odafigyelned.
2009. ápr. 24. 17:42
 4/6 anonim ***** válasza:
én is ugyanezzel küzdök, de ahogy magamon észrevettem, ez a szorongás miatt van, és mikor megpróbálok erre nem odafigyelni, nem görcsölök rá, akkor nincs ilyen problémám, próbálj meg lazítani, és ne görcsölj rajta, hátha sikerülni fog :)
2009. ápr. 25. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Én örülök, ha egyáltalán értik, mit mondok:/
2009. ápr. 25. 21:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindnyájatoknak a válaszokat, úgy gondolom, ezekben rejlik a megoldás kulcsa, valóban egyfajta görcsölés válthatta ki e bonyodalmat:) Azóta rögzítettem pl. egy verset is kazira, és ez ténylegesen megkönnyítette, hogy észrevegyem magam! A "delikvensnek" sokszor nagyobb fejtörést okoz, hogy kitalálja, mit tegyen... örök hálám Nektek az egyszerű, kézzelfogható, ám annál hasznosabb tippekért.
2009. ápr. 26. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!