Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek mi a jobb, humán...

Szerintetek mi a jobb, humán vagy reál beállítottságúnak lenni?

Figyelt kérdés
Mert én például tökéletesen idegen vagyok minden reál tantárgyhoz :) Úgy értem nem vagyok rossz belőlük, négyes-ötös tudok lenni, de halálra unom magam órákon, sok mindent nem is értek inkább csak megtanulom... és amikor valaki jó pl. fizikából, akkor mindenki elkönyveli, hogy "nagyon okos" . Én meg hiába vagyok jó humán tárgyakból, hiszen azokat "csak megtanulni" kell, arra pedig ugyebár mindenki képes :) Szóval számomra sokkal jobbnak tűnik az, amikor valaki jó a reálhoz, a többit meg megtanulja. Vagy ezt fordítva is így érzi mindenki? Ti hogy vagytok ezzel?
2011. szept. 12. 21:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
66%

Én pl humán beállítottságú vagyok és engem mindig irigyiltek régen az osztálytársaim, hogy elfelejtettem megtanulni egy verset otthon, óra előtt viszont előkaptam a táskából és a 10 perc szünetben tök jól bevágtam azt.

Nekem az a szerencsém, hogy ha nagyon rászánom magam, akkor azért a reál tárgyakat is meg tudom tanulni 4esre 5ösre, de pl a reálos ismerőseim hiába rázzák ki kisujjból a matekdogát, ha a törire meg a magyarra sokat kell tanulniuk, de akkor sem tudják jól megjegyezni, mert száraz nekik, vagy nem érdekli őket.

Szerintem egyébként a reálosok szeretnek reálosok lenni, igazából nem üti őket szíven, ha kicsit többet kell feszülniük a humán tárgyakért. Ez igazságosan el van osztva mert a humánosok is jól elvannak - én is jól elvagyok pl - attól függetlenül, hogy többet kell güriznem ha reál tárgyra kell tanulni.

De igazából a reálosokat a számolások meg a logika miatt tartják az "okosoknak", pedig teszem azt a bioszhoz is kell logika, de ott nincs számolás. Tehát én próbáltam már úgy tanulni a bioszt, hogy 'csak megtanulni', de az nekem nem ment, és soha nem is fog. Ha én nem látom magam előtt, hogy mi történik, én azt az életben nem tanulom meg.

Szoktam persze irigyelni a reálosokat, de azért nekem is tud hízni a májam, ha egy reálos megkér, hogy "Hallod, nem akarsz segíteni verselemzésben? Annyira nem vágom, hogy most itt mit akarnak ezzel tőlem..." :)

Uh én mindkettőt jónak találom :)

2011. szept. 13. 02:04
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én reál beállítottságú vagyok. Sose tudtam verset elemezni, csak érettségin :D,de 5 perc elég volt ahoz,hogy bemagoljam, történelem-sose szerettem, írókkal-regényeikkel meg úgy voltam, hogy azt tudtam igazán jól, amelyik tényleg tetszett meg könnyű volt.

De az ilyen biosz,TUV,CHZ-mindig óra előtt elolvastam, kihivott felelni és tökéletesen elmondtam.

2011. szept. 13. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!