Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek mi a jobb, humán...

Szerintetek mi a jobb, humán vagy reál beállítottságúnak lenni?

Figyelt kérdés
Mert én például tökéletesen idegen vagyok minden reál tantárgyhoz :) Úgy értem nem vagyok rossz belőlük, négyes-ötös tudok lenni, de halálra unom magam órákon, sok mindent nem is értek inkább csak megtanulom... és amikor valaki jó pl. fizikából, akkor mindenki elkönyveli, hogy "nagyon okos" . Én meg hiába vagyok jó humán tárgyakból, hiszen azokat "csak megtanulni" kell, arra pedig ugyebár mindenki képes :) Szóval számomra sokkal jobbnak tűnik az, amikor valaki jó a reálhoz, a többit meg megtanulja. Vagy ezt fordítva is így érzi mindenki? Ti hogy vagytok ezzel?
2011. szept. 12. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Baráti köröm (és én is) inkább reál végzettségű vagyok.

Szerintem ez teljesebb tudás,hiszen a reálosok "tudják" (az általános máveltségbe tartotik) a humán dolgokat is, el lehet beszélgetni velük történelemről,irodalomról.

De csillagászatról, fizikáról és logikáról is.

2011. szept. 12. 21:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
*általános műveltségbe tartozik
2011. szept. 12. 21:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Arany középút a legjobb.
2011. szept. 12. 22:02
 4/12 anonim ***** válasza:
25%
szerintem humán. én nem bírom a reálosokat.
2011. szept. 12. 22:03
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
22:03: Ők se bírnak téged. :D
2011. szept. 12. 22:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Fordítva is így van szerintem. Aki reál beállítottságú, mint pl. én, egyszerűen nem tudtam soha rendesen megtanulni a történelmet például, hiába olvastam el X-szer, akkor se tudtam megjegyezni, egyszerűen nem fogadta be az agyam, és ugyanez vonatkozott az életrajzokra irodalomból, vagy az angol szavakra. (A verseket érdekes módon be tudtam magolni, de nagyon nehezen azokat is.) És aki reál beállítottságú, és a humánhoz nem ért, arra sokkal könnyebben rámondják, hogy műveletlen, mert az általános műveltséghez a humán jobban hozzátartozik, csak nem tudom, hogy miért.
2011. szept. 12. 22:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én régebben humán voltam, de már inkább reál (ilyen szakon is tanulok tovább), szerintem hozzáállás kérdése.
2011. szept. 12. 22:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja és azért kezdtem el a reál tárgyakra ráerősíteni, mert lúzernek éreztem magam bölcsész aggyal.:D
2011. szept. 12. 22:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is reálos vagyok... és jól elvagyok így.

Azt hiszem Te is jól írod: a humán tárgyakat be kell vágni, nincs bennük logika- mármint nem úgy mint egy periódusos rendszerben stb.

Az hogy a reálosokra gyakrabban mondják hogy "hú de okos" szerintem csak simán képzavar. Nem okosak, inkább intelligensek/ logikus gondolkodásúak.

Talán még azért is tűnik ki jobban egy fizikából kitűnő diák, mint egy történelemből, mert az ritkább - ez pedig szerintem azért is lehet mert ugyebár a történelem stb. kötelező érettségi tárgy és arra mindenki jobban oda figyel, mint pl. a fizikára/ bioszra amiből sokan nem tesznek érettségit.

Nálunk anno katasztrofális volt a biosz óra, annyira nem érdekelte az osztály nagy részét, míg mi biosz faktosok közül jó páran a humán tárgyakból is jeleskedtünk - kellett az érettségi, meg az alapműveltség miatt.

Egyébként vettem észre hogy manapság aki logikusan gondolkodik arra egyből rámondják hogy okos függetlenül attól, hogy mennyire művelt ez illető...

2011. szept. 12. 22:19
 10/12 anonim ***** válasza:
40%

jobb humánnak lenni ,mer akkor a legtöbb tantárgyal könnyebben elboldogulsz.

reálos vagyok kemény fiyelemzavarral már a matek sem megy ,viszont a történelemmel múltkor is 2 órát vesződtem olyan szinten nem érdekel.sajnos nem tanultam meg pontosan a leckét, jobb humánnak lenni mint reálosnak ezt nem csak azért mondom mer én reálos vagyok:\

18f

2011. szept. 12. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!