Szerintetek mi a jobb, humán vagy reál beállítottságúnak lenni?
Baráti köröm (és én is) inkább reál végzettségű vagyok.
Szerintem ez teljesebb tudás,hiszen a reálosok "tudják" (az általános máveltségbe tartotik) a humán dolgokat is, el lehet beszélgetni velük történelemről,irodalomról.
De csillagászatról, fizikáról és logikáról is.
Én is reálos vagyok... és jól elvagyok így.
Azt hiszem Te is jól írod: a humán tárgyakat be kell vágni, nincs bennük logika- mármint nem úgy mint egy periódusos rendszerben stb.
Az hogy a reálosokra gyakrabban mondják hogy "hú de okos" szerintem csak simán képzavar. Nem okosak, inkább intelligensek/ logikus gondolkodásúak.
Talán még azért is tűnik ki jobban egy fizikából kitűnő diák, mint egy történelemből, mert az ritkább - ez pedig szerintem azért is lehet mert ugyebár a történelem stb. kötelező érettségi tárgy és arra mindenki jobban oda figyel, mint pl. a fizikára/ bioszra amiből sokan nem tesznek érettségit.
Nálunk anno katasztrofális volt a biosz óra, annyira nem érdekelte az osztály nagy részét, míg mi biosz faktosok közül jó páran a humán tárgyakból is jeleskedtünk - kellett az érettségi, meg az alapműveltség miatt.
Egyébként vettem észre hogy manapság aki logikusan gondolkodik arra egyből rámondják hogy okos függetlenül attól, hogy mennyire művelt ez illető...
jobb humánnak lenni ,mer akkor a legtöbb tantárgyal könnyebben elboldogulsz.
reálos vagyok kemény fiyelemzavarral már a matek sem megy ,viszont a történelemmel múltkor is 2 órát vesződtem olyan szinten nem érdekel.sajnos nem tanultam meg pontosan a leckét, jobb humánnak lenni mint reálosnak ezt nem csak azért mondom mer én reálos vagyok:\
18f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!